February 10, 2019

09.02.2019: Порошенко та Тимошенко провели передвиборчі заходи в Києві

Порошенко та Тимошенко провели передвиборчі заходи в Києві
Порошенко та Тимошенко провели передвиборчі заходи в Києві

  • Порошенко та Тимошенко провели передвиборчі заходи в Києві.
  • Поліція затримала й побила учасників акції "Хто замовив Катю Гандзюк?".
  • Росія пригрозила ЄС проблемами в разі опору будівництву "Північного потоку-2".

В Україні

  • Президент Порошенко провів в Києві передвиборний форум "Команда Порошенка", на якому оголосив про початок передвиборчої кампанії. На форум зібрали агітаторів президента у регіонах і частину депутатів фракції БПП у Верховній Раді. Глава фракції Герасимов у зверненні до учасників форуму назвав Порошенка "лідером нації" і закликав стати "україноботамі". Охорона затримала активіста, що намагався розгорнути плакат "Хто замовив Катю Гандзюк?", і відібрала у нього телефон.
    Передвиборний мітинг в Києві провела й лідерка "Батьківщини" Тимошенко. На ньому були присутні приблизно 2,5 тис. осіб. Активістів, які спробували провести акцію з плакатами "Хто замовив Катю Гандзюк?", перед початком мітингу затримали й побили співробітники поліції. Партія "Батьківщина" оголосила про виключення з членів одного із головних підозрюваних у замовленні замаху – голови Херсонської облради Мангера.
    Активісти ввечері провели мітинг під віллою міністра внутрішніх справ Авакова із вимогою якнайшвидшого розслідування та затримання замовників замаху на Гандзюк.
    На мітингу Тимошенко в Білій Церкві двох невідомих було затримано після того, як вони кинули у натовп димові шашки.
  • СБУ спільно з Нацполіцією почала розслідування за фактом зникнення художніх і культурних цінностей із Києво-Печерської Лаври.

Київ

  • У столиці знову почали роботу евакуатори для доставки на штрафстоянки транспортних засобів, затриманих патрульними поліцейськими. Евакуація може бути застосована в разі порушення правил паркування, затримання водія в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння, здійснення ДТП, керування транспортним засобом без прав або за відсутності страхового поліса, а також під час затримання автомобіля, що оголошений у розшук.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, під час бойових дій поранено 3 українських військовослужбовців. Окупанти провели атаку в районі Новотошківського у Попаснянському районі із вогневою підтримкою мінометів, гармат БМП, великокаліберних кулеметів і гранатометів. Під мінометний обстріл потрапили захисники Авдіївки та Пісок, а також Кримського в районі траси Р-66 "Бахмутка" в Луганській області. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів відбулися в Волноваському районі Донецької області та на приморській ділянці фронту.
    Окупанти не дозволили спостерігачам ОБСЄ провести інспекцію в районі Новоазовська та на території до кордону з РФ.
    Місія ОБСЄ повідомила про смерть пенсіонера 70 років на блокпосту на окупованій території у напрямку Мар'їнки. Пенсіонери змушені регулярно їздити на контрольовану Україною територію для отримання пенсії.

Україна та світ

  • Заступник глави МЗС РФ Панін застеріг європейських "партнерів": якщо проекту "Північний потік-2" чинитимуть опір, аби змусити Росію прокачувати газ українською ГТС "на їх умовах, з їх тарифами, з невизначеністю в юридичних речах, напевно, цей номер не пройде ". Він заявив, що Газпром готовий качати газ до Європу через Україну, але тільки на тих умовах, які виставить РФ. Панін висловив надію, що зрушення на газових переговорах відбудуться після президентських виборів в Україні.

No comments:

Post a Comment