January 18, 2019

17.01.2019: Дефіцит бюджету Пенсійного фонду в 2019 р. – понад 168 млрд грн


Дефіцит бюджету Пенсійного фонду в 2019 р. – понад 168 млрд грн
Дефіцит бюджету Пенсійного фонду в 2019 р. – понад 168 млрд грн
  • Дефіцит бюджету Пенсійного фонду в 2019 р. – понад 168 млрд грн.
  • Верховна Рада відмовилася скасовувати мораторій на продаж земель сільгосппризначення.
  • Журналісти знайшли у шоумена Зеленського підприємства в РФ.
  • Швейцарський суд зняв арешт із акцій "Північного потоку" й "Північного потоку-2", що належать Газпрому.

В Україні

  • Верховна Рада відмовилася скасовувати мораторій на продаж земель сільгосппризначення. Постанову про скасування рішення про продовження мораторію було подано кількома депутатами перед Новим роком, відразу ж після ухвалення рішення про продовження мораторію ще на один рік.
  • Прийнято закон про зміну підпорядкованості парафій, який дозволяє їм переходити від УПЦ МП в нову об'єднану Православну церкву в Україні на підставі рішення  не менше ніж 2/3 членів парафії на загальних зборах.
  • До Центральної виборчої комісії подали документи депутати від БПП Богомолець і від "Опозиційної платформи – За життя" Бойко.
    Журналісти програми "Схеми: Корупція в деталях" виявили, що підприємства шоумена Зеленського, який оголосив про висунення в президенти, досі успішно функціонують у РФ, незважаючи на заяви Зеленського про їх закриття ще в 2014 р.
    Телеканал олігарха Ахметова "Україна" випустить цикл передач "Різдвяні зустрічі з президентом", в якому буде висвітлено зустрічі Порошенка з родинами з різних регіонів України.
  • Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2019 г. Його дефіцит, із урахуванням індексації, запланованої на березень, становить 168 млрд грн і буде профінансовано з держбюджету.
  • Голова Нацбанку Смолій виступив перед депутатами у Верховній Раді, де повідомив про плани регулятора погіршити прогноз інфляції на 2019 рік – рішення буде прийнято на засіданні монетарного комітету 31 січня. При цьому він не виключив зниження облікової ставки, що буде індикатором пом'якшення монетарної політики. Він оголосив про випуск в обіг монети номіналом 5 грн. Карбування монет номіналом 1, 2, 5, 10 і 25 коп припинено з 1 липня 2018 р.
  • Торги валютою йшли досить мляво, незважаючи на активну конвертацію експортерами валютної виручки для сплати податків: 28.03 ₴/$ (+0,03 грн), 31,95 ₴/€ (+0,05 грн), 4,22 ₴/10 руб (+0,02 грн). Готівковий ринок максимально синхронізував котирування з міжбанком, що не дає підстав для спекулятивних перетоків.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі внаслідок обстрілів отримав поранення ще один український військовослужбовець. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів відбулися в околицях Донецька; з мінометів обстріляли захисників Кримського в районі траси Р-66 "Бахмутка"; українські війська в Південному (Чигирі) на околиці Горлівки окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу і гранатометів.

Україна та світ

  • Комерційний директор Нафтогазу Вітренко повідомив про скасування судового рішення про арешт у Швейцарії акцій підприємств "Північний потік" і "Північний потік-2", оскільки їхнє керівництво повідомило, що акції випущено в документарній формі і їх немає на території країни.
  • Конституційний суд Польщі скасував положення закону про Інститут національної пам'яті, яке вводило кримінальну відповідальність за заперечення "злочинів українських націоналістів".
  • Згідно з повідомленням Радіо Свобода, турецькі громадяни, які підтримують супротивника президента Туреччини Ердогана - проповідника Ґюлена, побоюються викрадення їх співробітниками СБУ та екстрадиції з України до Туреччини, незважаючи на наявність у них дозволу на проживання та дозволу на роботу. Журналістам стало відомо про принаймні два випадки подібної депортації, яка, на думку прихильників Ґюлена, є частиною секретної домовленості президентів Порошенка й Ердогана.

Тренди

  • Експерти світового економічного форуму в Давосі назвали головними глобальними ризиками 2019 року економічну й політичну конфронтацію найбільших держав, руйнування багатосторонніх торговельних угод, кібератаки з метою розкрадання грошей і руйнування інфраструктури, втрату довіри до колективних договорів безпеки, фейкові новини, зростання популістських і націоналістичних настроїв і внутрішню конфронтацію в країнах.

No comments:

Post a Comment