January 04, 2019

03.01.2018: Вибори президента будуть коштувати платникам податків 2,35 млрд грн

Вибори президента будуть коштувати платникам податків 2,35 млрд грн
Вибори президента будуть коштувати платникам податків 2,35 млрд грн

  • Вибори президента будуть коштувати платникам податків 2,35 млрд грн.
  • Уже 6 претендентів подали документи на участь в президентських виборах.
  • СБУ відкрила кримінальне провадження проти учасників Першого національного українського конгресу.

В Україні

  • Уже 6 кандидатів у президенти подали документи до Центральної виборчої комісії: колишній міністр екології Шевченко, правозахисник із Броварів Ратуш, депутат від БПП Каплін, колишній голова СБУ Наливайченко, голова Аграрної партії Скоцик і мер Львова, голова партії "Об'єднання Самопоміч" Садовий. ЦВК затвердила бюджет на проведення президентських виборів у розмірі 2,35 млрд грн, а на проведення парламентських – 1,95 млрд грн.
  • Керівник Національного інституту стратегічних досліджень Павленко спростував інформацію видання "Вести" про те, що адміністрація президента готує позови про припинення оренди Києво-Печерської та Почаївської лавр.
  • СБУ відкрила кримінальне провадження про спробу захоплення влади в Україні у зв'язку з проведенням у Празі в травні 2018 р. Першого національного українського конгресу, який оголосив нелегітимними Верховну Раду, Генпрокуратуру і МВС і оголосив себе єдиним легітимним законодавчим органом. Окрім того, конгрес створив власну судову гілку влади "Український народний трибунал" і спецслужбу "Таємна екзекьюта", яка має відповідати за виконання вироків. Силовій структурі – "Української народної армії" – було поставлено ​​задачу протидії Нацполіціі і Нацгвардії для повалення конституційного ладу. Конгрес висунув кандидатом у президенти активіста Бубенчика, проте пізніше висловив йому недовіру у зв'язку з розтратою коштів його командою.

Війна

  • На Донбасі минулої доби окупанти тричі порушили режим припинення вогню: в Зайцевому на околиці Горлівки і в районі Золотого в Луганській області. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, під час обстрілу отримав поранення український військовослужбовець.

Україна та світ

  • На думку міністра закордонних справ Польщі Чапутовіча, Генеральний секретар ООН має призначити спеціального посла у справах України, а до "нормандського формату" слід долучити США і ЄС, оскільки Франція і Німеччина представляють на переговорах лише самих себе.

No comments:

Post a Comment