December 07, 2018

06.12.2018: Верховна Рада внесла зміни до щойно ухваленого бюджету


Верховна Рада внесла зміни до щойно ухваленого бюджету
Верховна Рада внесла зміни до щойно ухваленого бюджету

  • Верховна Рада внесла зміни до щойно ухваленого бюджету на 2019 р.
  • Адміністрація президента заперечує, що він був іподияконом УПЦ МП.

В Україні

  • Верховна Рада внесла зміни до закону про бюджет на 2019 г. На 11 млрд грн збільшено видатки на виплату пенсій, скорочено – на реформу держуправління (на 1,2 млрд грн), на підтримку тваринництва (на 0,98 млрд грн), на фермерів (на 0,85 млрд грн) і сільгоспвиробників (на 0,25 млрд грн), а також на заходи з приватизації (на 0,26 млрд грн). Також скорочено витрати на обслуговування держборгу (на 2,54 млрд грн). Невикористані кошти на виплату допомоги сім'ям із дітьми та малозабезпеченим (7,2 млрд грн) буде спрямовано на виплату пенсій. Уряд дозволив залишити на рахунках місцевих бюджетів сіл нерозподілені залишки субвенцій 2018 року на соцекономрозвиток і охорону здоров'я.
    Депутати схвалили законопроект про припинення "великого" договору з Росією про дружбу, співробітництво й партнерство, а також збільшили зону контролю в Чорному морі з 12 до 24 морських миль. У прилеглій зоні дозволено зупиняти й оглядати судна, в тому числі із застосуванням зброї, а також заарештовувати їх, за винятком військових кораблів та інших державних суден, котрі використовують у некомерційних цілях.
    Також прийнято закон про інформацію для споживачів харчових продуктів.
  • Депутат від БПП Богомолець заявила, що балотуватиметься у президенти.
  • Послугу перенесення мобільних номерів буде запущено з 1 травня 2019 р
  • Гривня на міжбанку продовжує зміцнюватися вже тиждень, проте, схоже, ринок намацав дно – нестачі гривні вже не відчувається: 27,88 ₴/$ (-0,10 грн), 31,65 ₴/€ (-0,11 грн), 4,18 ₴/10 руб (-0,01 грн). Основними продавцями валюти, як і раніше, є держбанки. За оцінкою банкірів, Нацбанку вдалося купити в анонімному режимі через систему Matching близько $60 млн. Міжнародні резерви України за листопад зросли на $0,974 млрд до $17,711 млрд

Війна

  • Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби на Донбасі окупанти знизили інтенсивність обстрілів, зіткнення відбулися на південній ділянці фронту: в Чермалику, Водяному, Лебединському і Тарамчкуку. В районі Новотошківського в Попаснянському районі Луганської області позиції українських військ ворог піддав обстрілу з мінометів. Унаслідок бойових дій один український військовослужбовець дістав поранення.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ Німеччини Хаас запропонував розширити мандат місії ОБСЄ на Азовське море.
  • МЗС Канади виділить 24 млн канадських доларів на організацію системи моніторингу за виборами (включно зі скеровуванням великої кількості спостерігачів), підтримку реформ системи управління і гендерної рівності.
  • Голова об'єднаного комітету начальників штабів армії США Денфорд повідомив, що американська влада не розглядає можливості військової відповіді на агресію Росії в Азовському морі, а має намір зосередитися на дипломатичних та економічних заходах проти РФ. Держдепартамент США наполягає, що в ескалації конфлікту в Азовському морі винна виключно Росія. Міністр оборони Полторак заявив, що Україна не збирається відмовлятися від проходження своїх військових кораблів через Керченську протоку.
  • За даними американських ЗМІ, президент США Трамп вирішив призначити представником при ООН спікера Держдепартаменту Нойерт.
  • Наступного року Україна головуватиме в регіональній організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ.

Тренди

  • Намісник Почаївської лаври поскаржився президентові Порошенку на тиск силових структур після відмови ієрархів УПЦ МП зустрітися з ним, апелюючи до того, що він раніше приділяв велику увагу Лаврі й був дияконом Московського патріархату. Адміністрація президента заявила, що Порошенко "ніколи не був іподияконом УПЦ МП".

No comments:

Post a Comment