November 24, 2018

23.11.2018: Порошенко використовує антирекламу проти Тимошенко

Порошенко використовує антирекламу проти Тимошенко
Порошенко використовує антирекламу проти Тимошенко
  • Порошенко використовує антирекламу проти головного конкурента - Тимошенко.
  • Порошенко підписав закони про розмитнення "євроблях".
  • Лондонський суд відмовився розглядати позов Приватбанку проти Коломойського.
  • Мін'юст скасував передачу Почаївської лаври УПЦ МП.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав закони про легалізацію автомобілів із іноземною реєстрацією і про посилення відповідальності за порушення митного законодавства при ввезенні таких транспортних засобів. На думку більшості політологів, близько мільйона виборців – власників "євроблях" і члени їх сімей – на президентських виборах точно проголосують проти Порошенка.
  • НКРЕКП планує підняти на 15% тариф на електроенергію, що виробляють енергогенеруючі підприємства, з початку 2019 р.
  • Мін'юст скасував передачу комплексу будівель Почаївської лаври Українській православній церкві Московського патріархату. УПЦ МП заявила, що такі дії можуть призвести до "початку гонінь проти православного чернецтва канонічної церкви".
  • Торги на валютній біржі пройшли відносно спокійно, попит і пропозиція були збалансовані – учасники ринку заявили, що "фактор МВФ" і прийняття бюджетів уже враховано і не впливає на настрої продавців і покупців: 27,80 ₴/$ (-0,03 грн) , 31,55 ₴/€ (-0,08 грн), 4,23 ₴/10 руб. Банкіри очікують поступового ослаблення гривні протягом наступного тижня після виплати Держказначейством великих сум відшкодування ПДВ експортерам.

Війна

  • Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби на Донбасі внаслідок обстрілу поранено 2 українських військовослужбовців. Окупанти обстріляли позиції українських військ зі стрілецької зброї і гранатометів поблизу Станиці Луганської. На околицях Донецька, в районі трас Донецьк-Маріуполь і Донецьк-Горлівка, а також на Світлодарському виступі і в районі траси Р-66 "Бахмутка" в Луганській області ворог використовував міномети і протитанкові ракетні комплекси.

Україна і світ

  • Високий суд Лондона підтвердив, що не розглядатиме позову Приватбанку проти його колишнього власника Коломойського, оскільки справа не перебуває в його юрисдикції. Чиновники Приватбанку заявили, що оскаржуватимуть це рішення.
  • Сім'ї 55 жертв катастрофи малайзійського авіалайнера МН17, збитого ракетою ЗРК "Бук-М1" в небі над Донбасом у 2014 р, подали позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), звинувативши Росію в порушенні їхніх прав, наданні сфальсифікованих даних і саботажі слідства.
  • Басманний суд Москви подовжив термін арешту колишньому депутатові Верховної Ради Рудьковському, якого звинувачують у нападі на російське посольство в Києві у 2014 році. Адвокати також повідомили, що суд відправив Рудьковського на примусову психіатричну експертизу.

Тренди


  • У Києві лідер партії "Батьківщина" Тимошенко провела черговий передвиборний форум, на якому представила свою програму "Нова соціальна доктрина". На форумі Тимошенко запропонувала виборцям підписати з нею "угоду" про виконання передвиборних обіцянок. Окрім того, вона оголосила, що має намір запровадити медичне страхування замість "медичної реформи Порошенка", пообіцяла, що за 5 років середня зарплата українців перевищить $1000, а індексовану пенсію виплачуватимуть із персональних накопичувальних рахунків.
    Центр соцдосліджень "Софія" опублікував дані свого опитування громадської думки, згідно з яким до другого туру виборів упевнено проходять Тимошенко (16% підтримки) і лідер "Опозиційної платформи – За життя" Бойко (14%). Чинного президента й шоумена Зеленського підтримали близько 8% респондентів.
    Того ж дня у Києві з'явилися білборди з антирекламою Тимошенко – "Останній шанс для бабусі". "Батьківщина" назвала замовником чорного піару президента Порошенка, а виконавцем – заступника керівника парламентської фракції його партії Березенка, який фактично контролює рекламу в столиці. Лідер партії "Громадянська позиція" Гриценко також засудив брудні технології, які використовують проти Тимошенко.

No comments:

Post a Comment