November 22, 2018

21.11.2018: Бюджетний комітет ВР продовжив роботу над проектом бюджету вночі.

Бюджетний комітет ВР продовжив роботу над проектом бюджету вночі.
Бюджетний комітет ВР продовжив роботу над проектом бюджету вночі.
  • Бюджетний комітет Верховної Ради продовжив роботу над проектом бюджету вночі.
  • На Майдані активісти протестували проти відкриття в будівлі Будинку профспілок ресторану KFC.
  • Російський розвідник не став головою Інтерполу.
  • Верховний суд відхилив касацію Газпрому на виплату штрафів Антимонопольного комітету.

В Україні

  • Бюджетний комітет Верховної Ради продовжив розгляд бюджету о 4 годині ранку в четвер і рекомендував його прийняти у другому читанні та в цілому. Депутати поспішають проголосувати бюджет уже цього четверга, щоб уряд устиг отримати транш кредиту від МВФ до кінця цього року.
    Також комітет погодив призначення міністром фінансів тимчасово виконуючу обов'язки Маркарову.
  • Президент Порошенко вніс до парламенту законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську. Для перейменування області на Січеславську у вівторок, 20 листопада, не знайшлося достатньої кількості голосів.
  • Прем'єр-міністр Гройсман запропонував Верховній Раді призначити головою нового міністерства у справах ветеранів депутата від президентської партії БПП Фриз.
  • У висновку Київського інституту судових експертиз для Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка розслідує факти розкрадання військового майна й підриву обороноздатності держави, констатовано, що обороноздатність країни почала знижуватися з моменту її утворення. Всі без винятку міністри оборони займалися скороченням і продажем військової техніки. Починаючи з кінця 90-х рр минулого століття, нижче критичного рівня впала кількість РСЗВ, із 2005 р – танків і броньованих машин, із 2010-го – літаків, а міністр Кузьмук заборонив ремонт бойової техніки, що призвело до руйнування і ліквідації підприємств, котрі її ремонтують.
  • Після оголошення міністром внутрішніх справ Аваковим про розблокування автодоріг силами поліції, "Авто Євро Сила" вирішила призупинити акцію, однак не знімає вимог до президента про ветування закону про розмитнення автомобілів та про штрафи за порушення митних правил.
  • У центрі Києва під час акції протесту проти відкриття ресторану швидкого харчування в Будинку профспілок, котрий іще ремонтують, затримано 6 активістів. Під час подій на Майдані в пожежі, яка виникла в будівлі, загинули кілька людей, їх точна кількість досі невідома.
  • Торги на міжбанку пройшли відносно спокійно, надлишки долара (близько $20 млн) викупив Нацбанк: 27,77 ₴/$ (+0,01 грн), 31,69 ₴/€ (-0,02 грн), 4,21 ₴/10 руб (-0,02 грн). Починаючи з четверга, бізнес очікує початку виплати відшкодування ПДВ, що може змінити курсовий тренд.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі, згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, один український військовий дістав поранення внаслідок обстрілу. Перестрілки відбулися практично всією лінією фронту, окупанти обстріляли українські війська з мінометів у Гнутовому, на приморській ділянці фронту.

Україна та світ


  • Міністр закордонних справ Клімкін поскаржився, що Росія блокує введення миротворчих сил на переговорах у "нормандському" форматі.
  • Газпром програв касацію у Верховному суді України з виплати Антимонопольному комітету 172 млрд грн штрафу й пені за антиконкурентні дії на ринку транзиту газу.
  • Новим головою Інтерполу став представник Південної Кореї Кім Чен Ян – він керуватиме організацією наступні 2 роки. Кандидатура російського представника Прокопчука, брат якого служить в українському МЗС, не пройшла.
  • Російське МЗС не визнає односторонньої демаркації Україною кордону в Азовському морі і відкидає факт нарощування військової присутності в регіоні. Російські чиновники стверджують, що бойові кораблі "переважно використовують для охорони Кримського мосту", і звинувачують Україну в мілітаризації моря, після відкриття військово-морської бази в Бердянську й систематичного закриття водного простору для проведення стрільб.

No comments:

Post a Comment