November 18, 2018

17.11.2018: "Опозиційна платформа – За життя" висунула Бойка кандидатом у президенти

"Опозиційна платформа – За життя" висунула Бойка кандидатом у президенти
"Опозиційна платформа – За життя" висунула Бойка кандидатом у президенти
  • "Опозиційна платформа – За життя" висунула Бойка кандидатом у президенти.
  • На Донбас загинув іще один український військовий.
  • Папа Римський передав €15 млн допомоги постраждалим унаслідок війни на сході України.

В Україні

  • Рада "Опозиційної платформи - За життя" висунула кандидатом у президенти колишнього співголову “Опозиційного блоку” Бойка. До "платформи" долучилася "Партія розбудови України", яку очолює колишній член Партії регіонів, депутат Верховної Ради трьох скликань Мірошниченко. Головою політради "платформи" є кум президента РФ Путіна Медведчук.
  • Міністр соціальної політики Рева повідомив, що державну соціальну допомогу отримують близько 44% населення України, з них 5 млн домогосподарств – оформили субсидії. Причиною відмови у призначенні субсидії міністр назвав недостовірні декларації, "які не витримують перевірки" органами соцзахисту.

Війна

  • Минулої доби окупанти обстрілювали позиції українських військ із мінометів на Світлодарській дузі і в низці населених пунктів Попаснянського району Луганської області. На приморській ділянці фронту, поблизу КПВВ "Новотроїцьке" і в околицях Донецька відбулися перестрілки з використанням стрілецької зброї і гранатометів. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу загинув український військовослужбовець.
  • У відповідь на заяву депутата Ради Федерації РФ Клінцевіча про перекриття Азовського моря для суден, що прямують в українські порти, міністр оборони Полторак пообіцяв "адекватно реагувати" на загрози з боку Росії не тільки в Азовському, а й у Чорному морі.

Україна та світ


  • Прем'єр-міністр Польщі Моравецький заявив, що після запуску "Північного потоку-2" Росії вже нічого не заважатиме в агресії проти України, оскільки українська ГТС стане для неї непотрібною. Він нагадав європейським політикам, що Росія вкладає гроші від продажу газу в свою армію.
  • Папа Римський Франциск передав €15 млн на допомогу населенню Донбасу, яке постраждало від військових дій.
  • Моніторингова місія у складі Національного демократичного інституту США (NDI) та Європарламенту передали українській владі 51 рекомендацію для поліпшення виборчого процесу на президентських і парламентських виборах, які відбудуться у 2019 г. Серед них – рівний доступ усіх кандидатів до ЗМІ, відкриття офісу Facebook в Києві, фінансування суспільного мовлення, а також боротьба з політичною корупцією. Депутат Європарламенту Гармс наполягає на ухваленні Верховною Радою закону, що дозволяє повноцінну участь у виборах тимчасово переміщеним особам і трудовим мігрантам. Вона також нагадала про необхідність дотримання гендерної квоти на виборах і рекомендувала посилити забезпечення ЦВК для захисту від кіберзагроз.

No comments:

Post a Comment