November 17, 2018

16.11.2018 Нафтогаз збільшує поставки газу Нафтогаз-трейдингу

Нафтогаз збільшує поставки газу Нафтогаз-трейдингу
Нафтогаз збільшує поставки газу Нафтогаз-трейдингу
  • Нафтогаз збільшує поставки газу своїй "прокладці" – Нафтогаз-трейдингу.
  • Влада Києва проведе навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
  • Сенцова нагороджено міжнародною журналістською премією ім. Магнітського.

В Україні

  • Міністр регіонального розвитку Зубко повідомив, що всі котельні Сміли вже підключено до газопостачання і тепло подано до житлових будинків, навчальних і лікувальних закладів і об'єктів інфраструктури.
  • Нафтогаз має намір збільшити обсяги постачання газу дочірньому підприємству Нафтогаз-трейдинг за "рамковим договором" до 85 млрд грн. Тарифна політика нового трейдера передбачає зміну вартості по кілька разів на день відповідно до коливань курсу гривні й ціни на газ на європейському ринку. Сам же монополіст має намір продавати газ тільки за довгостроковими контрактами. Нафтогаз-трейдинг почав поставки газу підприємствам уже з жовтня.
  • Міністерство економічного розвитку підготувало проект розпорядження Кабміну, відповідно до якого всі підприємства сфери торгівлі та послуг зобов'язані будуть із 1 липня 2019 р приймати безготівкові платежі з використанням платіжних карт, у тому числі для дистанційної оплати товарів і послуг.
  • Торги на міжбанківському ринку пройшли відносно спокійно, надлишки валюти викупив Нацбанк через систему Matching: 27,75 ₴/$ (-0,02 грн), 31,49 ₴/€ (-0,05 грн), 4,21 ₴/10 руб (+0,04 грн).

Київ

  • Київська міська адміністрація попередила жителів столиці про проведення 20 і 21 листопада масштабних командно-штабних навчань рятувальних служб із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і при введенні воєнного стану. Під час навчань будуть вмикати сирени і використовувати спецтехніку.
  • Заступник міністра інфраструктури Довгань повідомив, що, за попередньою оцінкою, вартість будівництва гілки метрополітену від аеропорту "Київ" ("Жуляни") на житловий масив Троєщина складе від $2,5 до $3 млрд. Українські чиновники розраховують на участь у цьому та інших інфраструктурних проектах влади Китаю.

Війна

  • Минулої доби, згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу на Донбасі загинув іще один український військовослужбовець. Окупанти обстріляли з мінометів позиції українських військ на Світлодарському виступі, в Попаснянському районі Луганської області та в Широкино, на південній ділянці фронту.

Україна та світ

  • Держсекретар США Помпео під час переговорів із міністром закордонних справ Клімкіним заявив, що американська адміністрація повністю підтримує Україну у відбитті російської агресії і в неї немає більшого друга, ніж США. Помпео підтвердив, що Вашингтон ніколи не визнає анексію Криму і готовий посилювати санкції до повного виконання Росією мінських домовленостей і звільнення Криму.
  • Українського політв'язня Сенцова, засудженого російською владою до 20 років колонії суворого режиму "за тероризм", нагороджено міжнародною журналістською премією ім. Магнітського.
  • Представник президента у Верховній Раді, депутат Луценко заявила, що перекриття Росією входу в Азовське море суден, що прямують в українські порти, викличе відповідну "жорстку" реакцію, яка, за її словами, буде полягати в подачі позовів про порушення Росією Конвенції ООН із морського права і відкритті кримінальних проваджень проти посадових осіб РФ. Російська влада вважає законними "огляди" береговою охороною суден, що прямують в українські порти.

Тренди


  • Один із лідерів президентського рейтингу, артист Зеленський поки не підтвердив своєї участі у виборах. Голова партії "Громадянська позиція" Гриценко вважає, що співак Вакарчук іще не дозрів для президентської посади.

No comments:

Post a Comment