November 10, 2018

09.11.2018: Бойко і Рабинович об'єдналися в "Опозиційну платформу" За життя"

Бойко і Рабинович об'єдналися в "Опозиційну платформу" За життя"
Бойко і Рабинович об'єдналися в "Опозиційну платформу" За життя"
  • Бойко і Рабинович об'єдналися в "Опозиційну платформу" За життя".
  • "Київтеплоенерго" збирається підвищити тарифи на опалення на третину.
  • Порошенко повернув Луценку заяву про відставку.
  • Швейцарський суд заборонив “Nord Stream” і "Nord Stream-2” здійснювати платежі Газпрому.

В Україні

  • Співголова опозиційного блоку Бойко і голова партії "За життя" Рабинович оголосили про створення єдиної "Опозиційної платформи “За життя" на базі "встановлення безумовного миру в країні, припинення економічного геноциду українського народу і створення незалежної нейтральної країни – "Швейцарії Східної Європи". Бойко і Рабинович запросили інші опозиційні сили долучитися до платформи. Однак частина "Опозиційного блоку", підконтрольна олігархові Ахметову, поки не братиме участі в об'єднанні партій.
    Голова партії "Громадянська позиція" Гриценко не має наміру об'єднуватися з лідером "Батьківщини" Тимошенко ні на президентських, ні на парламентських виборах.
    Лідер громадської організації "Авто Євро Сила" Ярошевич оголосив про створення об'єднання громадських організацій – політичної платформи, що висуне політичні вимоги до влади.
  • Генпрокурор Луценко визнав, що слідство у справі про вбивство журналіста Шеремета досі не змогло вийти на виконавців. Автомобіль із Шереметом було підірвано в центрі Києва 20 липня 2016 р Незважаючи на провали в розслідуванні резонансних справ, президент Порошенко повернув Луценкові заяву про відставку.
  • За повідомленням Держстату, інфляція у жовтні виросла ще на 1,3%. За підсумками року рівень інфляції може скласти близько 9,5%.
  • Торги на валютній біржі пройшли спокійно, з невеликим переважанням пропозиції валюти над попитом: 27,89 ₴/$ (-0,04 грн), 31,65 ₴/€ (-0,26 грн), 4,17 ₴/10 руб (-0,05 грн). За оцінкою учасників торгів, Нацбанк викупив надлишки валюти на суму близько $10 млн в анонімному режимі через систему Matching.

Київ

  • Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" збирається підвищити з 1 грудня тарифи на опалення для населення на 32%, а для релігійних організацій –  у 2,7 рази.
Війна
  • Минулої доби на Донбасі, згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу загинули 2 українських військовослужбовців. Окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів на Світлодарському виступі, на південній ділянці фронту, а також у Кримському – в районі траси Р-66 "Бахмутка". Перестрілки відбулися також ув околицях Донецька, Авдіївки і на приморському напрямку.

Україна та світ


  • Суд у Швейцарії заборонив компаніям "Nord Stream" і "Nord Stream-2" здійснювати платежі Газпрому як забезпечувальний захід за рішенням Стокгольмського арбітражу про стягнення $ 2,6 млрд на користь Нафтогазу.
  • Президент Франції Макрон запросив президента Порошенка на заходи, присвячені 100-річчю закінчення Першої світової війни. Порошенко під час візиту має намір зустрітися з лідерами кількох країн, зустріч із президентом РФ Путіним не заплановано.

No comments:

Post a Comment