November 04, 2018

03.11.2018: Порошенко підписав із Варфоломієм угоду про співпрацю

Порошенко підписав із Варфоломієм угоду про співпрацю
Порошенко підписав із Варфоломієм угоду про співпрацю
  • Порошенко підписав із Варфоломієм угоду про співпрацю.
  • Соціалісти висунули Ківу кандидатом у президенти.
  • Місія МВФ працюватиме в Києві 4-9 листопада.

В Україні

  • У Херсонській області відбулися навчання українських військ ППО, на яких уперше за 19 років було застосовано ракетний комплекс С-300. Для проведення стрільб Україна закрила повітряний простір над Чорним морем уздовж західного узбережжя Криму.
  • Соціалістична партія провела з'їзд, на якому висунула Киву – радника  міністра внутрішніх справ України Авакова – кандидатом у президенти. Депутат Каплін заявляє, що Соцпартію очолює він, а будь-які збори за участю Киви – неправомірні. При цьому в реєстрі громадських організацій, розпорядником якого є соратник Авакова Петренко, головою партії значиться Кива.

Війна

  • Минулої доби під час бойових дій на Донбасі, згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, поранено 3 українських військовослужбовців. Окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів ув околицях Донецька, в Луганській області – у Новотошківському та Золотому.

Україна та світ


  • Президенти України і Туреччини Порошенко й Ердоган в межах офіційного візиту провели годинні переговори. 4 листопада вони відкриють ув Анталії українське консульство. Ердоган заявив, що Туреччина ніколи не визнає анексію Криму і готова допомогти у звільненні українських політв'язнів, список яких вже передано російській владі. В Криму російський суд припинив провадження проти кримського татарина Мустафаєва, якого окупаційна влада звинуватила в розпалюванні національної ненависті в соцмережі Фейсбук.
    Президент Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю та взаємодію у створенні єдиної помісної церкви в Україні. Предстоятель Української православної церкви Філарет заявив, що дата проведення об'єднавчого собору залежить від рішення Константинопольського патріархату. Російські ЗМІ поширили інформацію про те, що Константинопольський патріархат поставив умовою видачі томосу на автокефалію відмову голів УПЦ КП Філарета і УАПЦ Макарія від участі у виборах предстоятеля нової української помісної церкви. Руська православна церква назвала підписання угоди між Порошенком і Вселенським патріархатом "політичним кроком", який виходить за межі "канонічного поля".
  • Експерти МВФ відвідають Україну 4-9 листопада для аналізу проекту бюджету на 2019 р

No comments:

Post a Comment