November 02, 2018

01.11.2018: Росія опублікувала "санкційний" список українських фізичних і юридичних осіб

Росія опублікувала "санкційний" список українських фізичних і юридичних осіб
Росія опублікувала "санкційний"  антиукраїнський санкційний список
  • Росія опублікувала "санкційний" список українських фізичних і юридичних осіб.
  • Кабмін підвищить пенсії за місяць до президентських виборів.
  • Меркель продовжує наполягати, що "Північний потік-2" не зашкодить Україні.
  • Лідери передвиборних рейтингів – Тимошенко та її партія "Батьківщина".

В Україні

  • Прем'єр-міністр Гройсман поставив новому керівникові Пенсійного фонду Капінусу завдання забезпечити виплату підвищених пенсій для всіх пенсіонерів із 1 березня наступного року. Колишнім військовослужбовцям пенсії підвищать уже з 1 січня. Експерти вважають такі дії за місяць до виборів непрямим підкупом виборців.
  • Станом на 1 листопада, залишок коштів на єдиному казначейському рахунку склав 14,6 млрд грн, що майже на третину менше, ніж місяць тому.
  • Як завжди, курсову тенденцію початку місяця визначили покупки валюти інвесторами для виведення дивідендів, однак їх обсяги були невеликими, а коливання курсу – незначними: 28,16 ₴/$ (+0,04 грн), 32,08 ₴/€ (+0 26 грн), 4,29 ₴/10.

Київ

  • У Києві з 1 листопада введено оплату за проїзд у комунальному транспорті єдиним електронним квитком. Також за проїзд можна оплатити пластиковою карткою, яка коштуватиме 40 грн. На відміну від системи оплати в більшості міст світу, де квиток діє протягом певного часу на всі види транспорту, в Києві пасажири зобов'язані платити за кожну поїздку.
  • На Південному залізничному вокзалі і центральному автовокзалі, звідки були евакуйовані люди після повідомлення про мінування, вибухових пристроїв виявлено не було..Телефонний зловмисник вимагав за їх деактивацію 250 тис. грн.
  • Із 1 листопада по 1 квітня на магістралях столиці діятиме обмеження швидкості в 50 км/г.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі внаслідок обстрілів загинув один український боєць, ще двоє отримали поранення. Штаб операції об'єднаних сил повідомив, що окупанти обстріляли позиції українських військ зі стрілецької зброї і гранатометів на різних ділянках фронту, а під Маріуполем – із мінометів.

Україна й світ

  • До Києва прибула з офіційним візитом канцлер Німеччини Меркель. За результатами переговорів ніяких документів підписано не було. Президент Порошенко заявив, що основною темою його переговорів із канцлером було припинення збройної агресії Росії в Криму і на Донбасі. За словами Порошенка, він передав Меркель "нові беззаперечні докази злочинів Росії" і підтвердив прихильність України виконанню мінських домовленостей. Меркель заявила, що не вважає "Північний потік-2" загрозою для України і виступає за збереження прокачування російського газу через українську газотранспортну систему після 2019 р, коли буде запущено російський газогін. За словами канцлера, "вибори" в "окремих районах Донецької і Луганської областей" суперечать мінським домовленостями, а Німеччина підтримує продовження санкцій проти Росії.
  • Уряд Росії опублікував "для нормалізації двосторонніх відносин" список санкцій проти 68 українських юридичних і 322 фізичних осіб, яким заблоковано обіг їхніх безготівкових коштів, цінних паперів і майна на території Росії, а також введено заборону на виведення капіталу. До списку потрапили як націоналісти, активісти і громадські діячі, так і відверто проросійські політики й бізнесмени і випадкові люди – однофамільці відомих активістів. Олігарх Коломойський, котрий не потрапив під санкції, хоча був одним із організаторів опору вторгненню Росії, заявив, що список було узгоджено з адміністрацією президента України і він не завдасть жодної шкоди його фігурантам. Більшість експертів уважають “санкції” піар-акцією, спрямованою на впровадження кремлівських агентів упливу, таких як олігарх Фірташ. Прес-секретар президента РФ Пєсков, коментуючи непотрапляння до списку президента Порошенка і його бізнесів, заявив, що "традиційно президентів у них не включають –це якийсь уже крок поза межами здорового глузду". Слід зазначити, що жодна з країн, включно з Україною, не запровадила санкцій проти президента РФ Путіна.

Тренди


  • Згідно з результатами опитування громадської думки, проведеного спільно Центром "Соціальний моніторинг", Київським міжнародним інститутом соціології та групою "Рейтинг", лідером президентських перегонів залишається очільниця партії "Батьківщина" Тимошенко з 13% підтримки, друге місце посів креатура олігарха Коломойського шоумен Зеленський із 7,6%, нижче розташувалися чинний президент Порошенко, лідер партії "Громадянська позиція" Гриценко і співголова Опозиційного блоку Бойко, яких підтримують близько 7% респондентів. 12,5% опитаних не збираються брати участь у голосуванні. Рейтинг також показав, що до парламенту проходять 6 партій: "Батьківщина" отримала б 14% підтримки, Опозиційний блок і "Громадянську позицію" готові підтримати близько 7%, "Слугу народу" – 6,4%, Блок Петра Порошенка – близько 6% , Радикальну партію – 5,2%.

No comments:

Post a Comment