October 28, 2018

27.10.2018: Кабмін опублікував рішення про підвищення ціни на газ для населення.

Кабмін опублікував рішення про підвищення ціни на газ для населення.
Кабмін опублікував рішення про підвищення ціни на газ для населення.
  • Кабмін опублікував рішення про підвищення ціни на газ для населення.
  • Україна перейшла на зимовий час.
  • Добродомов не підтримуватиме Гриценка на президентських виборах.
  • Набув чинності закон про рівні права військовослужбовців - чоловіків і жінок.

В Україні

  • Набув чинності закон про рівні права військовослужбовців – чоловіків і жінок, який було прийнято Верховною Радою у вересні. Жінки матимуть також однаковий рівень відповідальності з чоловіками під час виконання військових обов'язків.
  • Україна перейшла на "зимовий час" – стрілки годинників переведено на 1 годину назад. У багатьох країнах триває дискусія про необхідність переходу на зимовий/літній час і про економічну ефективність цього заходу, особливо з урахуванням негативного впливу на здоров'я населення. Євросоюз планує скасувати такий перехід наступного року, українські чиновники також готові це зробити, але "тільки після ЄС".
  • Кабмін опублікував рішення про підвищення ціни на газ для населення. Відповідно до нього, тарифи буде підвищено з 1 листопада до 8550 грн/1000 м3 (поточна ціна становить 6958 м3). Із 1 травня 2019 р ціна складе 9851,66 грн/1000 м3, а з 1 січня 2020 року – 12313,85 грн/1000 м3, за умови збереження базової ціни на газ. Уряд заклав до проекту бюджету 55 млрд грн на виплату субсидій, в.о. міністра фінансів Маркарова стверджує, що цієї суми буде достатньо.
  • У Луганській області десятий день триває страйк гірників шахти ім. Капустіна держпідприємства "Лисичанськвугілля", котрі вимагають погашення 4-місячної заборгованості з виплати зарплати.
  • Лідер партії "Народний контроль" Добродомов прийняв рішення не підтримувати очільника партії "Громадянська позиція" Гриценка і буде балотуватися в президенти самостійно.

Війна

  • На Донбасі обстановка знову загострюється. На приморській ділянці фронту, на Світлодарській дузі і в Пісках на околиці Донецька окупанти обстріляли українські війська з мінометів, стрілецької зброї і гранатометів. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок бойових дій загинув ще один український військовослужбовець.
    Безпілотник ОБСЄ зафіксував на окупованій території колону військових вантажівок із написами "гуманітарна допомога", котрі перетнули кордон поза офіційними пунктами пропуску, а також зенітно-ракетний комплекс "Оса". Невдовзі після цього зв'язок із БПЛА було втрачено – ймовірно, його було нейтралізовано системою радіоелектронної боротьби.
  • Президент Порошенко призначив начальника управління СБУ в Донецькій і Луганській областях замість Куца, який у червні очолив Донецьку обласну військово-цивільну адміністрацію. Новим головою СБУ прифронтового регіону став заступник начальника управління Карпенко.

Україна та світ


  • Канцлер Німеччини Меркель відвідає Київ із офіційним візитом 1 листопада з метою обговорення врегулювання конфлікту на Донбасі, реалізації мінських домовленостей, а також двосторонніх відносин. Вона зустрінеться з президентом Порошенком, прем'єр-міністром Гройсманом, лідерами парламентських фракцій і студентами.
  • МЗС України висловило протест проти призову в російську армію молоді з Криму – громадян України.
  • Президент Порошенко висловив співчуття родичам загиблих під час розстрілу віруючих у синагозі в Піттсбурзі, США.

No comments:

Post a Comment