October 27, 2018

26.10.2018: Укрпошта збирається закрити 7 тис. відділень у сільській місцевост

Укрпошта збирається закрити 7 тис. відділень у сільській місцевост
Укрпошта збирається закрити 7 тис. відділень у сільській місцевост
  • Укрпошта збирається закрити 7 тис. відділень у сільській місцевості і припинити виплату пенсій.
  • Усі підозрювані у справі про розкрадання в Ощадбанку вийшли під заставу.
  • Уряд планує підвищити тарифи на газ із 1 травня 2019 р і з 1 січня 2020 р до 12,3 тис грн за 1000 м3.

В Україні

  • Президент Порошенко призначив керівником Закарпатського управління СБУ Пахнюка, який очолював Вінницьке обласне управління служби.
  • Глава "Укрпошти" Смілянський заявив про намір закрити з 1 січня 2019 року близько 7 тисяч відділень у сільській місцевості через їхню збитковість, що призведе до припинення доставки пенсій сільським жителям. Прем'єр-міністр Гройсман обіцяє цього не допустити і запропонував керівництву "Укрпошти" піти у відставку в разі незгоди з його вимогою, оскільки компанія виконує важливу соціальну функцію.
  • Фонд держмайна сподівається продати держпакет акцій найбільшої енергогенеруючої компанії "Центренерго" на аукціоні 13 грудня, прийом заявок на нього розпочнеться 29 жовтня. Стартову ціну визначено в 5,9 млрд грн ($210 млн).
  • Усі підозрювані у справі про розкрадання в Ощадбанку на суму $20 млн вийшли під заставу, в тому числі заступник голови правління Земцова й син депутата Верховної Ради від фракції "Відродження" Березкін.
  • Мінфін повідомив, що на кінець вересня держборг України скоротився на $0,19 млрд (0,25%) до $74,66 млрд.
  • Зростання курсу протягом тижня спонукало банки зафіксувати прибуток від продажів валюти, купленої в попередні дні. Активно продавали валюту й експортери, які сподівалися на зростання курсу і не змогли зняти з продажу поставлені лоти. Це дозволило Нацбанку купити через систему Matching близько 30 млн і зміцнити гривню на 7 коп. щодо долара: 28,27 ₴/$ (-0,07 грн), 32,07 ₴/€ (-0,28 грн), 4,31 ₴/10. На думку аналітиків, на загальні настрої учасників ринку вплинуло й успішне розміщення Мінфіном 5- і 10-річних єврооблігацій на міжнародних ринках.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі окупанти не використали артилерію і міномети проти українських військ, однак, згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу поранено 2 військовослужбовців.

Україна та світ

  • У Гомелі відбувся форум регіонів України та Білорусі, на якому, за твердженням голови торгово-промислової палати РБ Упаховича, було укладено угоди на суму $101 млн. Голови МЗС підписали угоду про реадмісію – депортацію громадян, котрі незаконно перебувають на території сусідньої країни. Президент Лукашенко заявив, що Білорусь готова долучитися до вирішення питання з Донбасом, але не як посередники чи миротворці - "ми просто за вас уболіваємо". Він виступив проти участі представників інших країн у переговорах у Мінську й запропонував вирішити проблему Донбасу в колі трьох "братніх країн" – РФ, Білорусі та України. Президент Порошенко заявив про повну довіру до Лукашенка й запропонував закінчити конфлікт на Донбасі виконанням мінських домовленостей. Білорусь послідовно підтримує антиукраїнські резолюції в ООН і діє на міжнародній арені в повній координації з Росією.
  • Держдепартамент США привітав українського політв'язня Сенцова з присудженням йому комітетом Європарламенту правозахисної премії імені Сахарова.
  • Помічник президента США з нацбезпеки Болтон заявив, що зустріч президентів Трампа і Путіна в Парижі під час святкування сторіччя закінчення Першої світової війни все-таки відбудеться, проте буде короткою. Болтон порадив Росії залишити Крим і Донбас і підкреслив, що санкції щодо російських компаній і громадян – результат політики керівництва РФ.
  • Комітет ООН відмовився вносити на розгляд сесії Генеральної Асамблеї російський проект резолюції про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (з радіусом дії від 500 до 5500 км). Договір про РСМД укладено між СРСР і США в 1987 р, США останніми роками постійно звинувачували Росію в його порушенні, а президент Трамп заявив про намір вийти з договору.
  • Представниця МЗС України Беца повідомила, що керівництво України використовує резолюцію Європарламенту щодо Азовського моря як аргумент позовів у міжнародних судах проти Росії.

Тренди


  • Видання "Українська правда" опублікувало матеріали, які були розміщені, а потім вилучені з сайту уряду, згідно з якими Кабмін запланував ще два підвищення тарифів на газ для населення. З 1 травня 2019 р ціна газу складе 9 852 грн за 1000 м3, а з 1 січня 2020 р –12 313 грн за 1000 м3. Керівництво Нафтогазу наполягає на необхідності продажу газу на оптовому ринку всім споживачам на рівних умовах, у тому числі і газозбутовим організаціям (облгазам), котрі постачають газ населенню і підприємствам теплокомуненерго.

No comments:

Post a Comment