October 17, 2018

16.10.2018: У Вінницькій області під час навчань розбився винищувач Су-27УБ


У Вінницькій області під час навчань розбився винищувач Су-27УБ
У Вінницькій області під час навчань розбився винищувач Су-27УБ

  • У Вінницькій області під час навчань розбився винищувач.
  • Верховна Рада відмовилася знімати недоторканність із депутатів Вілкула й Колесникова.
  • Із 16 жовтня поліція починає штрафувати водіїв за перевищення швидкості на автомагістралях.

В Україні

  • Верховна Рада відмовилася знімати недоторканність із депутатів від Опозиційного блоку Вілкула й Колесникова, оскільки, на думку парламентаріїв, епізоди, наведені Генеральною прокуратурою як доказова база скоєних депутатами посадових злочинів, "занадто незначні". Подібний результат голосування спрогнозували більшість експертів і самі підозрювані, а низка аналітиків уважає подання генпрокурора інсценуванням для демонстрації "бурхливої ​​діяльності".
  • Президент Порошенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про передачу Вселенському Константинопольському патріархату Андріївської церкви, в якій проводить служби Українська автокефальна церква (УАПЦ). Порошенко стверджує, що рішення про передачу церкви погоджено із церковними ієрархами.
  • Компанія Укртрансгаз повідомила, що в підземні сховища газу закачано 16,7 млрд м3, що становить 54% їх ємності. Минулого року запаси газу в сховищах на 22 жовтня, коли почався відбір для опалювального сезону, склали 16,9 млрд м3.
  • У Вінницькій області під час навчань "Clear Sky-2018" розбився український винищувач Су-27. Загинули заступник начальника Повітряного командування "Схід" Петренко і льотчик Національної гвардії США. Командування ВПС України повідомило, що навчання продовжуватимуться, незважаючи на катастрофу, і заявляє, що літак не було би допущено до польотів, якби в ньому були виявлені технічні несправності.
  • Вибухи на арсеналі в Ічні не припиняються, хоча в навколишніх селах уже відновили газопостачання. Головна військова прокуратура перекваліфікувала розслідування зі службової недбалості на диверсію.
  • Порошенко заявив, що процес формування Антикорупційного суду має завершитися наприкінці цього або на початку 2019 року, а наразі триває процес конкурсного відбору суддів.
  • Із 16 жовтня поліція починає накладати штрафи за перевищення швидкості водіями, зафіксоване за допомогою радарів TruCam на автомагістралях, список яких оприлюднено на сайті Національної поліції. У Києві такими магістралями названо проспекти Бажана й Перемоги.
  • Баланс торгівлі товарами швидко погіршується – дефіцит за 8 місяців поточного року склав понад $5 млрд (0,86 від обсягу імпорту), у порівнянні з $3,4 млрд за аналогічний період 2017 року (0,89 від обсягу імпорту).
  • За твердженням заступника голови НБУ Рожкової, більшість українських банків пройшли стрес-тест, за винятком п'яти, які протягом 2019 році мають бути докапіталізовані на 42 млрд грн. Проведення наступного стрес-тесту банків заплановано на початок 2020 р
  • Продаж валюти, що надійшла на рахунки експортерів протягом довгих вихідних, сформувала стійке перевищення пропозиції, що дозволило Нацбанку купити близько $15 млн в анонімному режимі через систему Matching та зберегти курс незмінним: 27,93 ₴/$, 32,36 ₴/€ (+ 0,06 грн), 4,26 ₴/10 (+0,03 грн). Головним фактором наступних кількох днів будуть бюджетні платежі підприємств, які зазвичай змушують експортерів продавати необов'язкову частину валютної виручки, що призводить до зміцнення курсу гривні.

Київ

  • Нафтогаз стверджує, що мирова угода з комунальним підприємством Київтеплоенерго не передбачає списання штрафів та пені, як заявив у вівторок мер Кличко. Штрафи і пеня перейшли "у спадок" від компанії олігарха Ахметова "Київенерго", яка орендувала теплові мережі столиці і була постачальником тепла і гарячої води київським споживачам. Прес-служба газового монополіста наполягає, що угодою зафіксовано виконання вимог Нафтогазу, які висунуто ще у квітні, а кияни були позбавлені протягом літа гарячої води через бездіяльність київської влади. Крім того, Нафтогаз підтвердив, що перераховані йому кошти взяті з бюджету столиці, а не надійшли від компанії Ахметова.

Війна

  • Минулої доби українська армія знову зазнала втрат на Донбасі. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілів і снайперського вогню загинули двоє і поранено ще одного військовослужбовця. Окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів на Світлодарській дузі і в околицях Маріуполя, перестрілки відбулися усією лінією фронту.
  • Тимчасовим керівником української делегації на переговорах тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі у Мінську призначено радника президента Порошенка Демченка. Член делегації, заступник голови Верховної Ради Геращенко повідомила, що Україна вимагає від РФ припинити підготовку "виборів" на окупованій території "окремих районів Донецької та Луганської областей", а також звернулася до міністра закордонних справ Італії, котра головує в ОБСЄ, з проханням підготувати заяву Організації про нелегітимність таких "виборів" на окупованій території.

Україна та світ

  • Російська православна церква оголосила про намір призупинити служби в Храмі Гроба Господнього в Єрусалимі, якщо Константинопольський патріархат надасть томос (дозвіл) на створення Української помісної православної церкви.
  • Генеральна прокуратура повідомила про арешт швейцарською владою майна вартістю $2 млн колишнього банкіра Тимонькіна, який працював головою наглядової ради компанії ВЕТЕК олігарха Курченка. За твердженням Генпрокуратури, Курченко, який контролює на окупованому Донбасі "націоналізовані" "республіками" підприємства, відмивав гроші через фірму Тимонькіна.
  • У Франції заарештовано колишнього члена Партії регіонів Малиновського, якого підозрюють у розкраданні коштів держпідприємства Одеський припортовий завод. З метою уникнення відповідальності Малиновський підробив свідоцтво про власну смерть.
  • Російська влада заперечує госпіталізацію до реанімації українського політв'язня Сенцова, який голодував більш ніж чотири місяці. Сестра Сенцова стверджує, що стан його здоров'я критичний і голодування вже призвело до незворотніх наслідків.

No comments:

Post a Comment