October 07, 2018

06.10.2018: НКРЕКП ухвалила новий порядок формування цін на електроенергію


НКРЕКП ухвалила новий порядок формування цін на електроенергію
НКРЕКП ухвалила новий порядок формування цін на електроенергію

  • НКРЕКП ухвалила новий порядок формування цін на електроенергію.
  • "Влада ДНР" відмовила "народному губернаторові" в участі у "виборах".

В Україні

  • Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг затвердила процедуру і механізм формування тарифів на розподіл і постачання електроенергії. Нормативна база набуде чинності з 1 грудня 2018 р. Чиновники НКРЕКП заявляють, що документи прийнято для  імплементації закону "Про ринок електроенергії".
  • Чиновники Держфіскальної служби стверджують, що майже третина (8 із 26 млн) працюючих українців отримують зарплату "в конвертах", а майже 46% перевірених підприємств мають порушення з оформленням працівників і виплатою їм зарплати, що призводить до недоотримання місцевими бюджетами величезних сум податків.
  • В Одесі внаслідок збройного нападу поранено одного з лідерів місцевого "Автомайдану"

Війна

  • Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби внаслідок обстрілу поранено 2 українських військових. Окупанти не припиняють обстрілів позицій українських військ по всій лінії фронту, в тому числі, застосовують важку артилерію і міномети, а також використовують озброєння БМП для проведення розвідки боєм. Гарячими точками залишаються приморська ділянка фронту, Світлодарська дуга, Попаснянський район і околиці траси Р-66 "Бахмутка" в Луганській області.
  • "Влада ДНР" відмовила в реєстрації на "виборах" кандидатові від "Народного ополчення Донбасу", колишньому "народному губернатору" Губарєву, що свідчить про повний контроль над процесом російських кураторів, котрі вже визначилися з кандидатурою "глави республіки".

Україна та світ

  • Для участі в навчаннях Clear Sky 2018 до України прибули винищувач і транспортний літак ВПС США.
  • На парламентських виборах у Латвії лідирує проросійська партія "Согласие". У день виборів російськими кіберзлочинцями було зламано місцеву соціальну мережу, на першій сторінці було розміщено портрет президента РФ Путіна з "зеленими чоловічками" і написом "Товариші латиші, це стосується вас. Кордон Росії ніде не закінчується! ".
  • Голова Єврокомісії Юнкер заявив, що Європа повинна підтримувати діалог із РФ, навіть незважаючи на хакерські атаки. У п'ятницю влада Нідерландів поінформувала про відбиття за підтримки розвідки Великобританії кібератаки, яку російські спецслужби спробували здійснити у квітні цього року проти Організації з заборони хімічної зброї.
  • Заступник міністра закордонних справ України Боднар уважає, що Україна повинна жорстко реагувати на дії Угорщини, котра "вважає Закарпаття своєю територією".
  • Міністр закордонних справ України Клімкін уважає за можливе запровадження біометричних віз для громадян РФ з огляду на результати розслідування щодо шпигунів ГРУ, що діяли під прикриттям і здійснили хімічну атаку в Солсбері.

No comments:

Post a Comment