September 30, 2018

29.09.2018: Порошенко відкрив відремонтовану ділянку дороги Харків-Охтирка

Порошенко відкрив відремонтовану ділянку дороги Харків-Охтирка
Порошенко відкрив відремонтовану ділянку дороги Харків-Охтирка

  • Порошенко відкрив відремонтовану ділянку дороги в Харківській області.
  • У Донецьку підірвано "кандидата на посаду глави ДНР".
  • Священики Московського патріархату закликають віруючих захистити Лаври від "онуків по духу" Леніна.
  • Сайт "Миротворець" вніс до бази терористів і колаборантів голову МЗС Угорщини Сийярто.

В Україні

  • Президент Порошенко урочисто відкрив відремонтовану ділянку автодороги Харків-Охтирка та взяв участь у бізнес-форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!", що організував олігарх Ярославський. На форумі Порошенко заявив, що у нього "немає і не може бути" бізнесу в Росії і назвав звинувачення його політичних опонентів "брехнею і підіграванням російській пропаганді".
  • Предстоятель Почаївської Лаври, митрополит Московського патріархату Володимир закликав віруючих захистити Лавру від "онуків по духу" Леніна, "які погрожують розправою". Напередодні отримання томосу (дозволу) про автокефалію Української православної церкви питання про майно, яким володіє або яке орендує Московський патріархат, може призвести до різкого загострення міжконфесійних протиріч і зростання напруженості в країні.

Війна

  • Протягом усієї минулої доби ситуація на Донбасі залишалася складною. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу одного українського військовослужбовця поранено. Окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів у районі Світлодарська та Водяного, захисників Кримського атакували БМП, перестрілки із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів відбулися на багатьох ділянках уздовж усієї лінії фронту.
  • Міністерство у справах окупованих територій і ВПЛ повідомило, що Міжнародний Червоний Хрест і Швейцарське агентство розвитку та співробітництва постачали хлор підприємству "Вода Донбасу" як гуманітарну допомогу, проте поставок реагенту до Макіївки, де сталося масове отруєння місцевих жителів, не було. З цього чиновники зробили висновок, що хлор на Макіївську фільтрувальну станцію поставлявся з Росії. За інформацією ЗМІ, отруєння сталося в результаті використання в Макіївці для очищення води марганцю замість хлору.
  • В окупованому Донецьку стався вибух на з'їзді партії "комуністів Донбасу", постраждав її "лідер". За твердженням терориста Гіркіна, чий загін захопив у квітні 2014 р Слов'янськ і який деякий час був "міністром оборони ДНР", російська влада "зачищає" політичне поле для безпроблемних "виборів" свого ставленика Пушиліна, якого було призначено замість знищеного наприкінці серпня "глави ДНР" Захарченка.

Україна та світ

  • Президент Порошенко стверджує, що Генеральна Асамблея ООН готова ухвалити резолюцію, що визнає Росію агресором за окупацію Криму. Він також пообіцяв, що Газпром поверне з відсотками "вже найближчим часом" кошти, присуджені Стокгольмським арбітражем, а "борг Януковича" Україна Росії повертати не збирається. Крім того, він визнав, що миротворчу місію ООН на Донбас ввести навряд чи вдасться, оскільки Росія безсумнівно скористається правом вето під час голосування резолюції в Раді Безпеки ООН.

Тренди

  • До бази даних сайту "Миротворець", який контролює радник міністра внутрішніх справ Авакова, депутат Геращенко, внесено міністра закордонних справ Угорщини Сийярто – "за замах на суверенітет і територіальну цілісність України". Сайт, створений в 2014 р для збору відомостей про колаборантів і окупантів, у подальшому став використовуватися Аваковим і його оточенням в політичних цілях, в мережі Інтернет неодноразово з'являлася інформація про виключення і включення до бази окремих осіб за гроші. А в 2016 р сайт навіть закрився на деякий час після різкої реакції світової спільноти на публікацію персональних даних іноземних журналістів, які працювали на окупованій території, проте незабаром відкрився знову.

No comments:

Post a Comment