September 24, 2018

23.09.2018:Два українських військових судна пройшли в Азовське море


Два українських військових судна пройшли в Азовське море Керченською протокою
Два українських військових судна пройшли в Азовське море

  • Два українських військових судна пройшли в Азовське море Керченською протокою.
  • Представник України при ООН Єльченко висловився за перенесення з Мінська переговорів по Донбасу.
  • На громадських активістів знову здійснено напади.

В Україні

  • Генпрокурор Луценко заявив про відсутність результатів у роботі НАБУ і назвав "безглуздим" конфлікт між НАБУ і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою. Очільник НАБУ Ситник планує відзвітувати про роботу бюро 3 жовтня на засіданні профільного парламентського комітету.

Війна

  • Окупанти на Донбасі активізувалися. Перестрілки не припиняються вздовж усієї лінії фронту, в районі Горлівки-Світлодарська опорні пункти українських військ було обстріляно з мінометів. Унаслідок бойових дій, згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, поранено 3 військовослужбовців. Українські спостерігачі так званого "Спільного центру з контролю і координації", з якого наприкінці минулого року вийшли російські військові, повідомили, що окупанти провели провокаційний мінометний обстріл житлового сектору контрольованої ними Горлівки, внаслідок чого було пошкоджено декілька будинків. Також під обстріл потрапила ремонтна бригада підприємства "Вода Донбасу", яка обслуговує Донецьку фільтрувальну станцію. Як наслідок, без водопостачання залишилися населені пункти на північ і схід від Донецька - Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, а також низка сіл і селищ.
  • Російські ЗМІ широко висвітлювали прохід двох українських допоміжних військових суден – пошуково-рятувального "Донбас" і буксира "Корець" – через Керченську протоку в Азовське море. Під час проходу російські військові кораблі й літаки неодноразово виконували навколо них провокаційні маневри, створюючи небезпечні ситуації. Українське командування заявило, що судна направлено в регіон для несення служби в складі формованої військово-морської бази. Разом із тим ці кораблі не є активними бойовими одиницями і не несуть на собі озброєння, окрім великокаліберних кулеметів.

Україна та світ

  • Представник України при ООН Єльченко висловився за перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська в іншу країну, оскільки делегація Білорусі "хронічно" голосує проти будь-яких пропозицій України, навіть тих, котрі не стосуються конфлікту з Росією. На початку року президент США Трамп висловив пропозицію перенести переговори щодо врегулювання в Україні в іншу країну. У 2014 р президент Казахстану Назарбаєв запропонував як альтернативу столицю країни Астану, проте президент РФ Путін вибрав саме Мінськ.
  • Держсекретар Помпео визнав, що США поки не змогли дати відсіч численним діям Росії по всьому світу, в тому числі в Сирії і в Україні.
  • Після внесення декількох закарпатських угорців до бази сайту "Миротворець" за отримання угорських паспортів, міністр закордонних справ Угорщини Сийярто заявив, що його країна заступитеметься за кожного члена угорської національної меншини.
  • Константинопольський патріарх Варфоломій ще раз підтвердив, що Українська православна церква отримає автокефалію, "оскільки має на це право", і заявив, що не боїться погроз із боку Росії.

Тренди

  • За вихідні в кількох містах України знову сталися напади на громадських активістів і волонтерів. В Одесі було важко поранено керівника місцевого осередку партії "Сила людей" Михайлика. На думку більшості експертів, напади на активістів мають на меті нагнітання обстановки в країні і залякування активних громадян напередодні президентських і парламентських виборів.

No comments:

Post a Comment