September 09, 2018

08.09.2018: Влада Херсонської області евакуює дітей з-під адмінкордону з Кримом

Влада Херсонської області евакуює дітей з-під адмінкордону з Кримом
Влада Херсонської області евакуює дітей з-під адмінкордону з Кримом

  • Влада Херсонської області евакуює дітей із зони екологічного лиха на адмінкордоні з Кримом.
  • РПЦ загрожує розривом відносин із Константинопольським патріархатом після надання автокефалії УПЦ.

В Україні

  • Через екологічну катастрофу на підприємстві олігарха Фірташа "Кримський титан" в окупованому Криму викиди сірчистого ангідриду з кислотонакопичувача накрили й Херсонську область. Місцева влада вже вивезла в санаторії понад 500 дітей із району, що потрапив під викиди. Кислотонакопичувач, який є частиною озера Сиваш, відгороджений дамбою, почав засихати після відключення подачі води до Криму Північно-Кримським каналом. МЗС після проведення експертиз забруднення територій має намір звернутися до Організації із заборони хімічної зброї.

Війна

  • На Донбасі протягом доби уздовж усієї лінії фронту не припинялися перестрілки із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів і БМП. Унаслідок обстрілів поранено військовослужбовця. Ще двоє бійців, за зведенням штабу операції об'єднаних сил, загинули внаслідок ДТП. Донецька фільтрувальна станція знов припинила роботу через пошкодження кабелю у сірій зоні, що подає електроенергію з окупованої території. В Авдіївці вода подається за годинами.
  • Помічник президента РФ Сурков, що "курує" ОРДЛО, заявив про підтримку нового "тимчасового глави ДНР" Пушиліна та висловив надію, що політичний курс "ДНР" буде продовжено.

Україна та світ

  • Російська православна церква загрожує розривом відносин із Вселенським Константинопольським патріархатом у разі надання автокефалії Українській православній церкві.
  • Європейська служба зовнішніх зв'язків заявила, що проведення "виборів" на окупованих територіях Донецької і Луганської областей суперечить мінським домовленостям і закликала "сторони конфлікту" уникати будь-яких кроків, що суперечать домовленостям.

No comments:

Post a Comment