September 03, 2018

02.09.2081: Архієрейський собор у Стамбулі підтвердив можливість автокефалії УПЦ без згоди Москви


Архієрейський собор у Стамбулі підтвердив можливість автокефалії УПЦ без згоди Москви
Архієрейський собор у Стамбулі підтвердив можливість
автокефалії УПЦ без згоди Москви
  • Архієрейський собор у Стамбулі підтвердив можливість автокефалії УПЦ без згоди Москви.
  • "Перемир'я" на Донбасі: минулої доби поранено 8 військовослужбовців.
  • У Донецьку поховали ватажка "ДНР" Захарченка.

В Україні

  • МОЗ планує розділити управління лікарнями: у них з'являться два керівники – генеральний директор і медичний директор.
  • Укртрансгаз повідомив, що підземні сховища наповнені газом на 47%, закачано 14,7 млрд м3.
  • Видавництво "Ранок" розмістило на своєму сайті повні версії підручників для 1 і 10 класів. Міністерство освіти не встигло надрукувати тиражі до початку навчального року, поставки паперових підручників очікуються до кінця вересня – у жовтні.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби окупанти обстріляли зі стрілецької зброї і гранатометів позиції українських військ уздовж усієї лінії фронту. Внаслідок обстрілів поранено й травмовано 8 військовослужбовців.
  • У Донецьку "влада" зігнала "бюджетників" на траурну церемонію  по "главі ДНР" Захарченку, якого було підірвано в п'ятницю в кафе "Сепар". Генеральний прокурор Луценко повідомив, що відомство закриє кримінальне провадження щодо Захарченка через його смерть. Глава "уряду Криму" Константинов заявив, що ліквідація Захарченка показала неможливість переговорів із владою України, тому Росії слід "примусити її до миру". Колишній командир "батальйону Схід" Ходаковський вважає, що після смерті Захарченка почалася інформаційна атака на "місцевих", які могли б очолити "ДНР", і Росія керуватиме територією у ручному режимі.

Україна та світ

  • Архієрейський собор у Стамбулі підтвердив, що Константинопольський Вселенський патріархат може надати автокефалію (незалежність) церквам без узгодження з іншими православними церквами, такими як Російська православна церква (РПЦ). Таким чином, видача вселенським патріархом Варфоломієм томосу (дозволу) на створення окремої "помісної" української церкви стає лише питанням часу.
  • Глава Меджлісу Чубаров заявив, що окупаційна влада Криму намагається використовувати наслідки екологічної катастрофи на півострові для відновлення постачання води з Дніпра Північно-Кримським каналом. Унаслідок осушення відстійників підприємства олігарха Фірташа "Кримський титан" околиці отруєно парами кислот. При цьому "Кримський титан" отримує електроенергію з України, також через Україну на нього поставляється значна частина сировини – ільменіту. Закон про "вільну економічну зону Крим", прийнятий Верховною Радою 2014 року, діє  й досі, хоча президент Порошенко та всі "демократичні" фракції обіцяли скасувати його ще 2015 року.
  • Представники США в ОБСЄ вимагають негайного звільнення українського політв'язня Сенцова, який уже понад 100 днів голодує у російській в'язниці.
  • У Грузії почалися міжнародні командно-штабні військові навчання "Agile Spirit-2018" за участі українських військових і підрозділів країн НАТО.

No comments:

Post a Comment