September 02, 2018

01.09.2018: Аналогове мовлення в Україні відключено

Аналогове мовлення в Україні відключено
Аналогове мовлення в Україні відключено

  • Аналогове мовлення в Україні відключено, незважаючи на рішення суду.
  • "Організатора замаху на вбивство" журналіста Бабченка засуджено до 4,5 років позбавлення волі.
  • Відмінено процедуру зняття автомобіля з обліку при продажу.
  • Під час "шкільного перемир'я" окупантами вбито ще одного військовослужбовця.
  • Порошенко, Кличко та Клімкін взяли участь у жалобній церемонії прощання із сенатором Маккейном.

\В Україні

  • Державний концерн РРТ відключив аналогове телемовлення, незважаючи на рішення рівненського суду. Директор РРТ Семерей визнав, що порушив закон, проте "виконав указівки керівництва".
  • Кабмін скасував процедуру зняття з реєстрації автомобілів при їх продажу. Із 1 вересня автівки відразу після продажу реєструватимуться на нового власника.
  • В Україні створюється ще одна бригада морської піхоти, що базуватиметься в Одеській області.
  • Глава СБУ Грицак повідомив, що бізнесмена Германа – "організатора замаху на вбивство" російського журналіста Бабченка суд засудив до 4,5 років позбавлення волі, а обвинувачений зізнався в російському замовленні та активно співпрацює зі слідством. Суд над Германом відбувався у закритому режимі.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, у ході бойових дій під час "шкільного перемир'я" один український військовий загинув, ще двоє – дістали поранень. Окупанти обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї і гранатометів на Світлодарській дузі, трасі Р-66 "Бахмутка", у Мар'їнці, околицях Горлівки та на південній ділянці фронту. Штаб повідомив, що українські війська дотримують зобов'язань щодо "режиму тиші", про які домовилися на зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську. Роботу контрольних пунктів в'їзду-виїзду на окуповану територію відновлено, проте кількість осіб, що виїжджають із "ДНР", набагато менша, ніж зазвичай. У Донецьку тривають затримання "терористів", які вчинили замах на ватажка "ДНР" Захарченка. За повідомленнями донецьких ЗМІ, четверо із затриманих уже зізналися в участі у "теракті".
  • ООН доставило на окуповану територію Донбасу чергові 100 т гуманітарної допомоги.

Україна та світ

  • Російських міністр закордонних справ Лавров заявив, що після вбивства ватажка "ДНР" Захарченка про зустріч глав держав "нормандської четвірки" найближчим часом не може і йтися. Прес-секретар президента РФ Пєсков стверджує, що вбивство Захарченка – провокація, яка призведе до підвищення напруженості на Донбасі, а Путін поки не планує зустріч із "виконувачем обов'язків глави ДНР" Трапезникова.
  • Кум президента РФ Путіна – проросійський політик Медведчук стверджує, що Росія не дозволить померти українському політв'язню Сенцову, що голодує у російській в'язниці вже більше 100 днів. Медведчук звинуватив українську владу у "висуненні  ультиматумів та небажанні йти на поступки", і заявив, що для прийняття рішення про помилування Путіним потрібно, щоб Сенцов власноруч подав прохання.
  • Прес-служба президента повідомила про участь Порошенка у жалобній церемонії прощання із сенатором США Маккейном. який послідовно підтримував Україну. Разом із Порошенком до США приїхали міністр закордонних справ Клімкін і мер Києва Кличко.
    Під час зустрічі у Вашингтоні спецпредставник Держдепартаменту США щодо врегулювання в Україні Волкер обговорив із Порошенком питання посилення обороноздатності української армії і заходи щодо недопущення втручання Росії до українських виборів. Волкер повідомив про намір США розширити військову допомогу Україні та посилити її Військово-повітряні й Військово-морські сили.
    Порошенко також зустрівся із групою конгресменів США – темою бесіди були проблеми деокупації Донбасу та Криму, а також загрози через реалізацію проекту російського газогону "Північний потік-2".
  • Російська берегова охорона затримала в Азовському морі поблизу берегів України ще одне українське торгове судно Amadore після того, як воно простояло більше 4 діб, чекаючи проходу Керченською протокою.

No comments:

Post a Comment