August 25, 2018

24.08.2018: У Києві відбувся військовий парад на честь Дня незалежності.

У Києві відбувся військовий парад на честь Дня незалежності.
У Києві відбувся військовий парад на честь Дня незалежності.

  • У Києві відбувся військовий парад на честь Дня незалежності.
  • Радник президента США із нацбезпеки Болтон зустрівся із Порошенком, Гройсманом і Тимошенко.
  • Мінфін розмістив короткострокові валютні облігації на $725 млн під грабіжницькі відсотки.

В Україні

  • У Києві відбувся військовий парад на честь Дня незалежності, на якому президент Порошенко повідомив, що внесе вже на початку осені в парламент законопроект, що закріплює курс України на вступ до НАТО та ЄС. Він оголосив також про введення нового вітання для військових "Слава Україні".
  • Мінфін розмістив короткотермінові валютні облігації на $725 млн із терміном погашення у півроку. За відомостями економіста Наймана, облігації купили "приватні інвестори", а відсоткова ставка була безпрецедентно високою – від 9,11 до 9,15% річних. При цьому валютні депозити всередині країни банки (у тому числі державні) залучають під 2,5-4,0% річних, а облігації у вересні 2017 р. було розміщено під 7,35%. Експерти припускають, що облігації викупили "українські інвестори", а схема подібна до тієї, на якій заробляли колишній президент Янукович і його оточення.
  • Лідер партії "Батьківщина" Тимошенко провела в Києві з'їзд, на якому презентувала концепцію нової Конституції – "суспільного договору" та закликала громадян приєднатися до її обговорення. Вона також заявила, що країні потрібен не президент, а "канцлер" за типом Німеччини, якого обиратиме парламентська більшість.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі, за офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, уздовж усієї лінії фронту відбулися численні обстріли позицій українських військ, у тому числі, із застосуванням мінометів і важкої артилерії, унаслідок чого загинув військовослужбовець, ще 4 – поранені. Під час артилерійського обстрілу окупантами села Врубівка Попаснянського району загинув місцевий житель.

Україна та світ

  • Україну відвідав радник президента США з національної безпеки Болтон. На переговорах із президентом Порошенком і прем'єр-міністром Гройсманом обговорювалися питання безпеки, у тому числі, в енергетичній сфері. Болтон підкреслив, що після введення в дію "Північного потоку-2" Україні доведеться вирішувати питання про альтернативні джерела постачання газу, у тому числі з Азербайджану. Крім того, радник заявив, що Україна має хороші шанси для вступу до НАТО, але багато що залежить від виконання політичних і військових умов, які поставлені Альянсом.
    Болтон також зустрівся із головою партії "Батьківщина" Тимошенко, яка очолює передвиборний президентський рейтинг.

No comments:

Post a Comment