July 30, 2018

29.07.2018: “Антонов” підписав угоду з Boeing про постачання комплектуючих

“Антонов” підписав угоду з Boeing про постачання комплектуючих
“Антонов” підписав угоду з Boeing про постачання комплектуючих

  • “Антонов” підписав угоду з Boeing про постачання комплектуючих для заміни імпорту з РФ.
  • Міноборони просить ще 4,5 млрд грн на підвищення зарплат військовослужбовцям.
  • Янукович подав позов про захист честі й гідності до генпрокурора Луценко.

В Україні

  • Прес-служба Міністерства економічного розвитку й торгівлі повідомила, що в червні найвищу середню зарплату було зафіксовано у Донецькій обл. – 9774 грн, далі йдуть Київська – 9441 грн і Дніпропетровська – 9065 грн, а за твердженням Держстату, реальна зарплата у червні 2018 року у цілому по країні становила 9141 грн, збільшившись із травня майже на 5%, а порівняно з аналогічним періодом минулого року – на 13%.
  • Міністерство оборони має намір підвищити грошові виплати військовослужбовцям з 1 жовтня 2018 р. та 1 січня 2019 р., для чого міністр оборони Полторак попросив виділити з бюджету на друге півріччя додатково 4,5 млрд грн. Міністерство стверджує, що низькі зарплати є причиною звільнення у запас третини рядових та офіцерів,  що пішли з армії після закінчення контракту. Грошове забезпечення рядових становить наразі 7,5 тис. грн при середній зарплаті по країні – 8,7 тис. грн.
  • Колишній президент Янукович подав позов про захист честі й гідності до генпрокурора Луценка. Засідання Печерського суду зі справи призначено на 10 вересня.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби на Донбасі на лінії фронту зафіксовано лише локальні перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів, унаслідок обстрілу один український військовослужбовець дістав поранення.

Україна й світ

  • До окупованого Криму приїхав прем'єр-міністр РФ Медведєв, який взяв участь у святкуванні дня ВМФ. Командувач російським Чорноморським флотом Моісеєв заявив, що до кінця року до його складу буде включено ще 6 суден різних класів, три з яких уже стали на бойове чергування.
  • Президент Молдови Додон виступив проти виведення із Придністров'я російських "миротворців", які були введені туди 1992 року та є, за твердженням Додона, частиною "спільних миротворчих сил", без яких неможливо відновлення миру та створення умов для політичного врегулювання в країні.
  • Корпорація "Антонов", що входить до складу Укроборонпрому, підписала угоду з компанією Boeing про постачання комплектуючих, які раніше завозилися з Росії. За повідомленням телеканалу CNBC, підрозділ Boeing Aviall поставлятиме "Антонову" деталі, яких вистачить для виробництва 8 літаків на рік.
  • Міжнародне об'єднання БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південно-Африканська республіка) заявило про готовність прийняти до свого складу Туреччину на прохання президента Ердогана. Турецький президент пригрозив Сполученим Штатам "втратою серйозного партнера" ​​за відмови від постачання до країни новітніх винищувачів F-35 Lightning II.

No comments:

Post a Comment