July 25, 2018

24.07.2018: Укрпошта відхрестилася від проблем із затримкою виплат пенсій


Укрпошта відхрестилася від проблем із затримкою виплат пенсій
Укрпошта відхрестилася від проблем із затримкою виплат пенсій

  • Укрпошта відхрестилася від проблем із затримкою виплат пенсій.
  • Долар на міжбанку стрімко дорожчає.
  • Експерти вважають, що відновлення водопостачання Криму означає капітуляцію перед Росією.

В Україні

  • Прес-служба Нафтогазу повідомила, що процес анбандлінга (відділення) оператора газотранспортної системи – компанії "Магістральні трубопроводи України", згідно з підписаною "дорожною картою", має завершитися на початку 2020 року.
  • Укрпошта визнала затримки із виплатою пенсій, переклавши всю відповідальність на Пенсійний фонд, який не переказав вчасно кошти через "технічні неполадки".
  • Укртелеком готується підвищити тарифи на фіксований зв'язок із листопада ще на 14% у зв'язку зі "зростанням витрат" і подав до Нацкомісії зі зв'язку відповідні пропозиції.
  • Прем'єр-міністр Гройсман стверджує, що отримав лише заочну вищу освіту, оскільки він "рано створив сім'ю і мав її забезпечувати, тому й паралельно працював". Гройсман стверджує, що Генпрокуратура закрила справу щодо фіктивності його диплома, переконавшись, що він – справжній.
  • За твердженням депутата від Блоку Порошенка, бізнесмена Грановського із найближчого оточення президента, він не має стосунку до лобіювання керівництва Державного бюро розслідувань, більш того, не має юридичної освіти. Експерти й депутати називають Грановського "куратором судової системи" від Порошенка, його також пов'язують із т.зв. "Департаментом Кононенка–Грановського" у Генпрокуратурі, співробітники якого "засвітилися" у гучних скандалах зі стеженням за НАБУ та інших резонансних справах.
  • Нацбанк змінив правила зберігання, захисту та розкриття банківської таємниці після набуття чинності закону про валюту та валютні операції – банки будуть зобов'язані розкривати інформацію про клієнтів також при здійсненні валютного нагляду.
  • Лише втручання НБУ, який, за оцінками учасників торгів, продав понад $50 млн через систему Matching, урятувало гривню від серйозного падіння: 26,59 ₴/$ (+0,14 грн), 31,11 ₴/€ (+0,13 грн), 4,22 ₴/10 (+0,03 грн). Це один із найбільших продажів долара Нацбанком із початку року. На курс вплинуло виведення валюти іноземними спекулянтами, які вклалися у держоблігації, а також виплати Держказначейства з відшкодування ПДВ експортерам. За оцінками банкірів, без вливання валюти НБУ, курс міг легко перевалити за позначку 27 грн/$ за рекордного обсягу торгів – сума угод становила $524 млн, порівняно з вівторком, коли було продано разом $286 млн. Слідом за міжбанком, на 15 коп зросли котирування й в обмінних пунктах, максимальний курс продажу становив 26,90 грн/$.
    Нацбанк готується до зміни методики призначення курсу – його розраховуватимуть на підставі інформації про всі угоди на 15:30 кожного торгового дня, у тому числі, спотові та із постачанням валюти наступного дня. Дату введення нової методики буде оголошено найближчим часом.

Київ

  • Депутати Київради не підтримали збільшення статутного капіталу "Київтеплоенерго" з 1,2 до 2,0 млрд грн. Заступник глави Київміськадміністрації Пантелєєв заявив, що недостатній статутний капітал підприємства значно ускладнює процес підготовки до опалювального сезону, закупівлі техніки та енергоносіїв, а також ремонту й модернізації теплових мереж. Із 1 серпня комунальному підприємству "Київтеплоенерго" мають бути передані всі об'єкти інфраструктури та теплові мережі попереднім орендарем – компанією Київенерго олігарха Ахметова. Київська влада намагається скинути із себе оплату боргів, що накопичені Київенерго перед Нафтогазом, які, згідно із законом про теплопостачання, мають бути переведені на Київтеплоенерго.

Війна

  • За зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби втрат серед українських військовослужбовців не було. Окупанти обстріляли із важкої артилерії позиції українських військ у районі КПВВ "Новотроїцьке" на трасі Донецьк-Маріуполь і у Лебединському на приморській ділянці фронту, а також у Водяному – із мінометів. Усією лінією фронту у Донецькій і Луганській областях сталися перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів.
  • Командувач операцією об'єднаних сил Наєв і лідер "Української добровольчої армії" Ярош обговорили варіанти переходу добровольців на службу до спецпідрозділів Збройних сил за контрактом. Наєв видав наказ, що забороняє перебування у зоні бойових дій добровольчих підрозділів і волонтерів. Колишній лідер "Правого сектора" Ярош представляє лише один із кількох добровольчих підрозділів, які воюють на Донбасі.

Україна й світ

  • На думку спецпредставника Держдепартаменту США з урегулювання в Україні Волкера, українській владі необхідно буде знову подовжити дію закону про особливий статус ОРДЛО, інакше Україна опиниться у "невигідній ситуації", оскільки у Росії у цьому випадку буде відмовка для невиведення військ і техніки з окупованої території Донбасу .
  • Кілька словацьких депутатів збираються відвідати окупований Крим у серпні, незважаючи на попередження українського посла про можливу заборону в'їзду до України. До Криму вони мають намір потрапити не через адміністративний кордон із півостровом, а літаком через Москву.

Тренди

  • Останні два тижні в українських ЗМІ і соцмережах інтенсивно обговорюються пропозиції деяких українських політиків про відновлення подачі дніпровської води до окупованого Криму. На думку керівника інформагентства BlackSeaNews Клименка, ці дії призведуть до фактичного визнання анексії півострова та капітуляції перед агресором. Росія через своїх лобістів в українській владі та великих бізнесменів, що мають підприємства в Криму, із моменту початку окупації намагається вирішити це питання, що, як стверджує Клименко, є найбільш болючим для Росії, оскільки всі спроби організувати альтернативне постачання півострова водою, у тому числі, шляхом подачі води із Кавказу трубопроводом через Керченську протоку, провалилися.

No comments:

Post a Comment