July 02, 2018

01.07.2018: На Майдані відбулася акція на підтримку Сенцов

На Майдані відбулася акція на підтримку Сенцов
На Майдані відбулася акція на підтримку Сенцов

  • У Києві відбулася маніфестація на підтримку українського політв'язня Сенцова.
  • "Хлібне перемир'я" не привело до зниження напруженості на Донбасі.

В Україні

  • У центрі Києва, на Майдані незалежності, відбулася акція на підтримку українського політв'язня Сенцова, який вже майже 2 місяці голодує у російській в'язниці.
  • Із 1 липня в Україні вводиться округлення сум копійок у торгових чеках. Також підвищується офіційний прожитковий мінімум на 4,5% – до 1777 грн, на стільки ж зростуть соціальні виплати та пенсії. Наступне підвищення соціальних виплат заплановано на 1 грудня.
    Кабмін оголосив про запуск із 1 липня процесу монетизації субсидій на житлово-комунальні послуги.
    Починає роботу кредитний реєстр боржників банків. Особи, що заборгували понад 372,3 тис. грн, не зможуть отримати кредит у жодному банку.
    МОЗ оголосило про початок другого етапу медичної реформи, що передбачає виплату фахівцям за надані медичні послуги. Чиновники заявляють, що на таку систему фінансування перейдуть уже в липні 15-20% установ, що надають первинну медичну допомогу. Також оголошено список безкоштовних медичних послуг, що зобов'язані надавати такі установи.
    Відповідно до договору про асоціацію з ЄС українські виробники молочної продукції мають відмовитися від закупівлі молока у населення.
    Із 1 липня мобільні оператори оголосили про початок використання ще одного діапазону – 1800 МГц – для мереж мобільного зв'язку стандарту 4G. Попередні 4 місяці абоненти мобільних операторів масово скаржилися на погіршення якості голосового зв'язку та послуг інтернет, при цьому оператори інтенсивно рекламували інтернет-пакети із послугами нового стандарту. Крім цього, поступово відключатиметься покриття аналогового телевізійного мовлення. За запевненням чиновників Нацкомісії з питань зв'язку, діапазон аналогового телебачення буде розподілено між мобільними операторами для розширення покриття мережі стандарту 4G за межами населених пунктів і вздовж трас.
    Майже на чверть зросли тарифи "Укрпошти" на підписку друкованих періодичних видань.
    Введено нові акцизні марки для тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва. Чиновники вважають, що таким чином можна зупинити зростання збуту контрафактної і контрабандної продукції, яку завозять із Росії, Молдови, Білорусі та окупованого Донбасу.

Війна

  • У першу добу "хлібного перемир'я", що оголошене з 0 годин 1 липня, кількість порушень режиму припинення вогню окупаційними військами майже не скоротилася. Під мінометний обстріл потрапили укріплення українських військ у Троїцькому в околицях Дзержинська, а також житлові квартали населеного пункту Зайцеве у районі КППВ "Майорськ". Локальні бойові зіткнення із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів відбулися на приморській ділянці фронту в околицях Маріуполя, на Світлодарському виступі, у Попаснянському районі та вздовж траси "Бахмутка". За офіційними зведеннями штабу операції об'єднаних сил, втрат серед військовослужбовців і мирних жителів за минулу добу не було.

Україна й світ

  • Радник президента США із національної безпеки заявив, що висловлювання Трампа про можливе визнання анексії Криму Росією не є офіційною позицією американської влади.

No comments:

Post a Comment