June 25, 2018

24.06.2018: Рада Європи обурена нападом на табір ромів у Львові


  • Рада Європи обурена нападом на табір ромів у Львові.
  • На Донбасі загинув ще один український боєць.
  • На позачергових виборах у Туреччині перемогу здобув президент Ердоган і його партія.
  • Зустріч президентів США та РФ заплановано на 15 липня у Відні.

В Україні

  • Рада Європи засудила напад членів екстремістських молодіжних організацій на циганський табір на околиці Львова, у результаті якого загинув молодик, ще 4 ромів дістали поранень. Поліція повідомила, що нападникам загрожує до 15 років або навіть довічне ув'язнення. Експерти звернули увагу, що напади сталися в момент, коли в Україні почала розкручуватися тема загрози різним меншинам, у тому числі національним, і пов'язують це із "чорними" передвиборчими технологіями та можливою підготовкою до зриву чергових виборів представниками влади.

Війна

  • За офіційними зведеннями штабу операції об'єднаних сил, у ході обстрілів за минулу добу загинув ще один український військовослужбовці, 4 – поранені. Бойові дії із застосуванням важкої техніки, артилерії і мінометів йшли у районі Кримського на трасі Т-1303 "Бахмутка" у Луганській області, а також на приморській ділянці фронту. Також відбулися локальні зіткнення із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів в околицях Донецька, Авдіївки, на Світлодарському виступі та у Попаснянському районі Луганської області.
    Місія ОБСЄ повідомила про перекидання важкої техніки та озброєнь окупаційних військ до лінії фронту, які розміщують у житлових кварталах. Крім того, зафіксовано поставки техніки та боєприпасів на окуповану територію залізничним транспортом. Оперативне командування "Північ" повідомило про руйнування внаслідок обстрілу зі сторони окупантів житлових кварталів селища Південне (Чигирі) на околиці Горлівки, яке перейшло під контроль українських військ у травні.

Україна й світ

  • Австрійські ЗМІ повідомили про підготовку зустрічі у Відні президентів США Трампа та Росії Путіна, яку заплановано на 15 липня.
  • ЦВК Туреччини оголосив про перемогу на позачергових виборах чинного президента Ердогана, а його партії – на парламентських виборах.
  • Глава Ради Європи Ягланд має намір просити президента РФ Путіна про помилування українського політв'язня Сенцова, який голодує у російській в'язниці. За словами представника України в Раді Європи Кулеби, російське керівництво має намір використовувати візит Ягланда до Росію на чемпіонат світу із футболу для прориву дипломатичної блокади та можливого послаблення або скасування режиму санкції. Прес-секретар Ягланда заявив, що його візит є плановим і "не має стосунку до чемпіонату світу з футболу".

Тренди

  • У Верховній Раді зареєстровано законопроект про подовження дії "зелених тарифів" на електроенергію ще на 2 роки, а на наступні 5 років – відмову від проведення аукціонів із продажу "зеленої енергії". Наразі вартість електроенергії, що вироблена на вітряних і сонячних електростанціях, становить €0,14/кВт • год, у той час як у Німеччині – €0,04-0,05/кВт • год. За даними видання "Наші гроші", до проектів альтернативної енергетики вкладають великі суми представники чинної влади – президент Порошенко через компанію ICU, що обслуговує його, олігарх Ахметов, близький до президента, а також структури, близькі до міністра Авакова та одного із "гаманців" партії "Народний фронт" Котвицького. Ініціаторами законопроекту виступили депутати, які мають бізнес, що безпосередньо пов'язаний із виробництвом "альтернативної" електроенергії та устаткування для її вироблення.

No comments:

Post a Comment