June 03, 2018

02.06.2018: На Майдані відбулася акція на підтримку Сенцова

На Майдані відбулася акція на підтримку Сенцова
На Майдані відбулася акція на підтримку Сенцова

  • На Майдані відбулася акція на підтримку Сенцова.
  • Найбільші втрати українських військ на Донбасі – від снайперського вогню.

В Україні

  • У Києві на Майдані відбулася акція на підтримку українських політв'язнів, що незаконно утримуються у Росії, – Сенцова, Кольченка, Балуха та інших.
  • Національна поліція повідомила, що в результаті заворушень на виборчій дільниці в Одеській області постраждало 13 співробітників. Партія Батьківщина стверджує, що місцева виборча комісія незаконно призначила перевибори в об'єднаній територіальній громаді, незважаючи на те, що 29 жовтня 2017 року перемогу на них здобули представники цієї політичної сили. Виборча комісія стверджує, що новообрані депутати нібито самі відмовилися від посад. Місцеві жителі на знак протесту проти перевиборів 1 червня перекривали рух на трасі Одеса-Київ.

Київ

  • Влада столиці назвала винуватцем відсутності гарячого водопостачання Нафтогаз, який відмовляється укладати договір із комунальним підприємством "Київтеплоенерго", пояснюючи свої дії наявністю заборгованості за газ компанії "Київенерго", що належить олігарху Ахметову.

Війна

  • За офіційними даними штабу операції об'єднаних сил, кількість порушень режиму припинення вогню окупантами зменшилася, проте, 3 військовослужбовців дістали поранень у результаті снайперського вогню. Зіткнення тривали протягом усього дня в околицях Донецька та Авдіївки, а також на південній ділянці фронту й у населених пунктах у районі траси Т-1303 "Бахмутка". Біля контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) на окуповану територію "Майорськ" диверсійною групою обстріляно прикордонний наряд, який пересувався на бронемашині. Міністерство у справах окупованих територій стверджує, що окупанти планомірно "випалюють" будинки мирних жителів селища Южне (Чигирі) на околиці Горлівки, аби змусити їх покинути населений пункт.

Україна й світ

  • Міністр закордонних справ Клімкін направив лист керівникам МЗС "по всьому світу" із закликом продовжити тиск на Росію, щоб примусити її звільнити українських політв'язнів.
  • Міністр оборони Естонії Луйк вважає, що Україна та Грузія мають готуватися до вступу в НАТО й чекати для цього слушного моменту. За його словами, ніхто не вірив, що країни Балтії буде прийнято до Альянсу, проте 2001 року виник момент, коли це стало можливим.

No comments:

Post a Comment