May 08, 2018

07.05.2018: Президентський рейтинг Порошенка падає все нижче


Президентський рейтинг Порошенка падає все нижче
Президентський рейтинг Порошенка падає все нижче
  • Президентський рейтинг Порошенка падає все нижче.
  • Лусваргі взято під варту.
  • Адідас вирішив порадувати покупців продукцією із радянською символікою.

В Україні

  • Павлоградський суд заарештував на 2 місяці бразильського найманця Лусваргі, що воював проти України на Донбасі, якого зловили й передали до СБУ активісти руху C14. Лусваргі раніше було відпущено під особисте зобов'язання після того, як апеляція направила справу на повторний розгляд, однак суди протягом півроку не могли визначити територіальну підсудність для вибору йому запобіжного заходу.
  • Глава парламентського комітету із податкової і митної політики Южаніна стверджує, що автомобілі на єврономерах буде легалізовано після винайдення способу захисту інтересів українських виробників.
  • Торги на міжбанківському ринку пройшли спокійно. На думку учасників, більшість угод було укладено всередині банків: 26.29 ₴/$ (-0.02 грн), 31.29 ₴/€ (-0,19 грн), 4.13 ₴/10 (+0.03 грн).

Війна

  • Обстановка на фронті не змінюється – окупанти не припиняють обстріли позицій українських військ і населених пунктів. Бої йшли на Світлодарському виступі, у районі Попасної, Авдіївки, а також поблизу траси Т-1303 "Бахмутка". Учора знову було обстріляно із важкої артилерії житловий сектор селища Зайцевого під Горлівкою. Унаслідок бойових дій поранено 2 військовослужбовців. За уточненими даними, за попередню добу 1 боєць загинув, ще 6 – поранено.

Україна й світ

  • Комісія Конгресу США з оборони заклала до військового бюджету на 2019 рік фінансування допомоги Україні в сумі $250 млн, із яких $50 млн буде направлено на надання летального озброєння. Документ має бути узгоджений із Сенатом і прийнятий обома палатами парламенту США.
    Спецпредставник Держдепартаменту США Волкер вважає, що поставки зброї Україні слід збільшити, щоб підвищити ціну агресії для Росії, якщо вона захоче розширити зону контролю на Донбасі. Однак він підкреслив, що основна мета США – лише стримування РФ від подальшої агресії.
  • Компанія Адідас видалила зі свого сайту зразки продукції із радянською символікою, що випущені до чемпіонату світу з футболу у Росії, після обурення користувачів соцмереж і несхвальних відгуків у пресі. Інститут національної пам'яті попередив українську філію компанії про відповідальність за поширення забороненої в Україні символіки тоталітарного режиму.

Тренди

  • Опитування Київського міжнародного інституту соціології продемонструвало подальше падіння рейтингу чинного президента Порошенка. Соціологи поставили його на 4 місце після лідерів Батьківщини Тимошенко, Громадянської позиції – Гриценка та Радикальної партії – Ляшка. За даними опитування, у другому турі Порошенко програє всім кандидатам із першої десятки рейтингу. Більш того, на парламентських виборах його партія – також на межі прохідного бар'єру, їй у спину дихають Опозиційний блок, За життя Рабиновича, а також віртуальні "Блок Вакарчука" та "Слуга народу" шоумена Зеленського.

No comments:

Post a Comment