May 07, 2018

06.05.2018: У Харкові затримано "антифашистів", що напали на кіборга Вербича


У Харкові затримано "антифашистів", що напали на кіборга Вербича
У Харкові затримано "антифашистів", що напали на кіборга Вербича

  • У Харкові затримано "антифашистів", що напали на кіборга Вербича.
  • Російська делегація на Євробаченні влаштувала перфоманс із прапорами ЛДНР.

В Україні

  • За повідомленням СБУ, напад на захисника Донецького аеропорту Вербича здійснили молоді люди із групи "Антифа", "щоб покарати бандерівців". Нападників затримано у Харкові, їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Підозрюваний в організації нападу, громадянин РФ, устиг виїхати 4 травня до Польщі.
  • Міністр соціального захисту Рева спробував пояснити, чому Кабмін посилив умови отримання субсидій. Він повідомив, що субсидії минулого опалювального сезону отримали 949 тис. домогосподарств, в яких були особи із нульовими доходами, а також домогосподарства, площа яких перевищує встановлену норму – 120 м2 для квартир і 200 м2 – для будинків.

Війна

  • Окупанти збільшили кількість обстрілів та атак позицій українських військ і населених пунктів на Донбасі, у тому числі, з використанням важкої артилерії і танків на приморській ділянці фронту, у районі Авдіївки, Горлівки, на Світлодарській дузі та у Попаснянському районі. У результаті бойових дій загинув військовослужбовець, ще 4 – поранені. Із важкої артилерії обстріляно житлові будинки селищ Зайцеве та Нікольське в околицях Горлівки, поранено місцевого жителя.
  • Заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій Тука повідомив, що американська влада поки заборонили використовувати ПТРК Javelin на "лінії зіткнення", однак заборона може бути знята у будь-який момент.

Україна й світ

  • Посольство Бразилії відмовило в допомозі найманцю Лусваргі, що був затриманий націоналістами руху С14. Посольство не видало документів і не забажало допомагати його поверненню на батьківщину, а також повідомило українських правоохоронців про його місцезнаходження. У січні 2017 року Лусваргі було засуджено до 13 років тюремного ув'язнення за злочини на Донбасі, проте згодом, після апеляції, відпущено під особисте зобов'язання – українські суди більше півроку не могли з'ясувати територіальну підсудність, доки не сплив термін утримання Лусваргі під вартою.
  • Російська делегація на конкурсі Євробачення у Португалії провела акцію "Безсмертний полк", учасники якої йшли із прапорами Росії і Донбасівських "республік".

No comments:

Post a Comment