May 01, 2018

30.04.2018: Порошенко оголосив про закінчення АТО

Порошенко оголосив про закінчення АТО
Порошенко оголосив про закінчення АТО

  • Порошенко оголосив про закінчення антитерористичної операції.
  • У центрі Києва іноземці побили депутата Найєма.

В Україні

  • У центрі Києва молодими азербайджанцями побито народного депутата Найєма. Нападників затримано. Користувачі соцмереж виклали фотографії кількох машин із номерами, що збігаються з номером на автомобілі хуліганів. Найєм заявив, що інцидент не пов'язаний з його депутатською діяльністю.

Київ

  • Заступник глави Київської міської адміністрації Пантелєєв стверджує, що завершення договору з Київенерго не призведе до підвищення тарифів на опалення та гарячу воду для мешканців столиці.

Війна

  • Президент Порошенко оголосив про введення в дію рішення РНБО про закінчення широкомасштабної антитерористичної операції і початок операції об'єднаних сил (ООС) з 14:00 30 квітня, що проводиться відповідно до закону "про реінтеграцію Донбасу". Командувач ООС Наєв заявив про створення на Донбасі для проведення операції двох оперативно-тактичних угруповань. Після початку ООС прес-центр штабу антитерористичної операції припинив роботу, тому офіційних зведень про події на фронті не було.
    Місія ОБСЄ повідомила, що 28 квітня було зафіксовано багаторазові порушення режиму припинення вогню окупаційними військами у районі Ясинуватої–Авдіївки, у тому числі, із застосуванням РСЗВ "Град", про що не повідомляли офіційні українські джерела. Через безперервні обстріли спостерігачі не змогли провести патрулювання Донецької фільтрувальної станції, експлуатаційна бригада підприємства "Вода Донбасу" також не провела ротацію персоналу ДФС.
  • Міністерство у справах окупованих територій повідомило про будівництво російською армією в окупованому Криму на аеродромі Бельбек нової злітно-посадкової смуги, що придатна для стратегічної і важкої транспортної авіації.

Україна й світ

  • Президент Порошенко повідомив, що протитанкові ракетні комплекси Javelin уже прибули до України. Держдепартамент США факт поставки підтвердив. Міністр оборони Полторак заявив, що навчання українських військових використанню нового виду зброї почнеться 2 травня у навчальних центрах ЗСУ. Американський військовий експерт Карпентер, директор аналітичного центру Байдена, вважає, що нові системи дозволять Україні стримати танковий наступ, однак радикально посилити українську армію може тільки зміна структури командування Збройних сил і приведення процесу підготовки частин і боєготовності частин відповідно до стандартів НАТО.

Тренди

  • Президент Порошенко заявив, що антитерористична операція на Донбасі виконала всі поставлені перед нею завдання й тому завершена. Однак у законі про боротьбу з тероризмом наведено умова завершення АТО: Антитерористична операція вважається завершеною, якщо терористичний акт припинено та ліквідовано загрозу життю та здоров'ю заручників та інших людей, які перебувають у районі її проведення. Рішення про припинення антитерористичної операції приймається керівником оперативного штабу з управління цією операцією, а не президентом.
    Також незрозуміло, проти яких саме терористів проводилася АТО, оскільки донбаські "республіки" так і не було визнано терористичними організаціями.
    Операція об'єднаних сил не має на меті проведення військових дій проти офіційно оголошеного агресора – Росії, з якою в України зберігаються економічні відносини та діє договір "про мир, співпрацю та партнерство", який українська влада поки не має наміру розривати.

No comments:

Post a Comment