April 26, 2018

25.04.2018: Кабмін затвердив тариф на 1 пацієнта для сімейних лікарів

Кабмін затвердив тариф на 1 пацієнта для сімейних лікарів
Кабмін затвердив тариф на 1 пацієнта для сімейних лікарів

  • Кабмін затвердив тариф на 1 пацієнта для сімейних лікарів.
  • ПАРЄ запропонувала Росії та Україні виплатити компенсації внутрішнім переселенцям.
  • Нафтогаз отримав $1,5 млрд прибутку за минулий рік.
  • На Донбасі поранено ще 11 українських бійців.

В Україні

  • Кабмін прийняв пакет документів щодо запровадження медичної реформи, відповідно до якого для сімейних лікарів тариф на одного пацієнта становить 370 грн на людину на рік.
  • Нафтогаз повідомив про отримання чистого прибутку 2017 року у розмірі 39,3 млрд грн, що становить майже $1,5 млрд.
  • Норвезька юридична фірма Wikborg, Rein & Co, яка вела процес від імені Нафтогазу у Стокгольмському арбітражі, наполягає на відмові від поділу ( "анбандлінгу") української газової монополії до моменту закінчення розгляду всіх касаційних скарг, що подані Газпромом на рішення арбітражу.
  • Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом розгрому циганського табору націоналістами організації "C14". Міністр внутрішніх справ Аваков заявив, що переслідування громадян за етнічною належністю "є середньовічним варварством". В Україні ставлення суспільства до циган (ромів) – украй неоднозначне. Більшість населення переконано, що цигани ведуть антисоціальний спосіб життя, не беруть участі у захисті країни, займаються збутом наркотиків, шахрайством, злодійством та іншими протиправними діями.
  • Чинний глава НКРЕКП Вовк оскаржив у суді рішення конкурсної комісії, що не допустила його до участі у конкурсі на посаду в керівництві відомства.
  • Звільнено першого заступника міністра енергетики Карп, щодо якої правоохоронні органи розслідують справу про корупційні закупівлі гірничо-шахтного обладнання державними шахтами.
  • Мер Одеси Труханів назвав "брехнею" інформацію британської телекомпанії BBC, яка навела факти його злочинної діяльності та використання офшорних компаній для відмивання коштів.
  • У Херсонській області відбулися успішні заключні випробування ракетного комплексу "Вільха", за результатами яких президент Порошенко поставив перед "Укроборонпромом" завдання про початок його серійного виробництва.
  • Національна спілка журналістів заявила, що нинішнього року помітно почастішали напади на журналістів під час виконання ними професійних обов'язків. 2018 року таких випадків зафіксовано вже 22, порівняно із 18 випадками – 2017 року.
  • Курс гривні незначно знизився за рахунок виведення валюти за кордон нерезидентами після погашення Мінфіном тримісячних держоблігацій на 4 млрд грн: 26.27 ₴/$ (+0.09 грн), 32.01 ₴/€ (+0.04 грн), 4.25 ₴/10 (+0.01 грн). Однак, на думку учасників ринку, частка іноземних валютних спекулянтів відклали покупку валюти на період після довгих вихідних, коли в експортерів накопичиться валюта з обов'язковою до продажу 50% виручки та з'являться передумови для зміцнення гривні. Крім того, прес-служба НБУ повідомила, що регулятор збирається купувати на міжбанківському ринку до $10 млн щодня для поповнення міжнародних резервів.

Війна 

  • Інтенсивність бойових дій на фронті зростає. Упродовж минулої доби окупанти кілька разів обстріляли позиції українських військ із важкої артилерії у районі Світлодарська та у Попаснянському районі. Тривають бої у Зайцевому поблизу КПВВ "Майорськ", в околицях Донецька та Авдіївки, а також на на приморській ділянці, де українські позиції піддалися обстрілам та атакам із застосуванням мінометів, бронетехніки та протитанкових ракетних комплексів. Перестрілки зі стрілецької зброї і гранатометів ішли уздовж усієї лінії фронту. За офіційними даними, у ході боїв дістали поранень і бойових травм 11 військовослужбовців.
  • Після гучної заяви депутата Третьякова про масові самогубства учасників бойових дій на Донбасі, військовий прокурор Матіос повідомив, що, за офіційними даними, самогубства вчинили не менш як 554 колишніх військових. Він заявив, що жодних заходів із психологічної реабілітації і соціальної адаптації учасників АТО не проводиться через відсутність нормативних документів, хоча на ці цілі у бюджеті передбачено 109 млн грн.

Україна й світ

  • Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію про гуманітарні потреби та права людини в Україні. Росії та Україні запропоновано виплатити компенсації внутрішнім переселенцям, які виїхали на контрольовану територію. У резолюції також запропоновано провести гуманітарне розмінування на Донбасі.

Тренди

  • Експерт Центру економічної стратегії Руда повідомила, що, за оцінками організації, кількість трудових мігрантів у 2015-2017 роках становить 4 млн чол., серед них одночасно перебувають за кордоном понад 2,6 млн. Експерт вважає, що найбільш затребуваними напрямками трудової міграції є Росія та Польща. Вона також навела дані Держприкордонслужби, згідно з якими із часу минулого перепису населення, що відбувся 2001 року, із України виїхало без повернення близько 6,3 млн чол., із них близько 3 млн – до Росії.


No comments:

Post a Comment