April 20, 2018

19.04.2018^ Онищенко продемонстрував аудіозаписи із компроматом на Порошенка


Онищенко продемонстрував аудіозаписи із компроматом на Порошенка
Онищенко продемонстрував аудіозаписи із компроматом на Порошенка
  • Онищенко продемонстрував аудіозаписи із компроматом на Порошенка.
  • Аудитори оцінили вартість ГТС у 328 млрд грн.
  • МВФ категорично проти підвищення мінімальної зарплати.

В Україні

  • Верховна Рада підтримала звернення президента Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання українській церкві автокефалії. Подібні дії к країні, яка офіційно оголосила про незалежність церкви від держави, можна розглядати як порушення Конституції і передвиборчий піар. Російська православна церква наголосила, що не вітає дії, що спрямовані на розкол церков, а УПЦ Московського патріархату відмовилася підписувати звернення до Варфоломія.
  • Аудиторська компанія Ernst & Young оцінила вартість основних засобів Укртрансгазу майже в 328 млрд грн, у тому числі активи на суму понад 12 млрд грн на окупованій території Донбасу.
  • Генпрокурор Луценко заявив про готовність матеріалів для позбавлення недоторканності ще кількох депутатів.
  • Сайт держпідприємства "Антонов" зазнав хакерської атаки та був зламаний.
  • Мін'юст підготував пакет законопроектів, що посилює відповідальність за несплату аліментів.
  • Голова Нацкомісії із цінних паперів та фондового ринку Панченко заявив, що другий, накопичувальний рівень пенсійної системи, може бути запущений 1 січня 2019 року, якщо депутати приймуть підготовлені комісією законопроекти.
  • Фонд гарантування вкладів готує поетапне збільшення гарантованого розміру виплати відшкодування вкладникам банків, що збанкрутіли, з 200 до 800 тис. грн.
  • Представник МВФ в Україні Люнгман категорично проти підвищення мінімальної зарплати, оскільки це призведе до збільшення витрат і розбалансування держбюджету.
  • Держказначейство почало відшкодування ПДВ експортерам невеликими траншами, що призвело до поступового здешевлення гривні: 26.23 ₴/$ (+0.08 грн), 32,47 ₴/€ (+0,08 грн), 4,31 ₴/10 (+0.06 грн ). Наступного тижня банкіри очікують репатріацію валюти іноземними спекулянтами, які вклалися три місяці тому в гривневі ОВДП Мінфіну, що може спричинити подальше ослаблення національної валюти.

Війна

  • За офіційними даними, унаслідок обстрілів за останню добу на Донбасі зазнали поранень 2 українських військовослужбовців. Епіцентрами боїв залишалися околиці Донецька, Світлодарський виступ і приморська ділянка фронту, де окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів. Перестрілки зі стрілецької зброї і гранатометів відбулися на багатьох ділянках фронту, у тому числі й у Станиці Луганській, де планувалося розведення військ.
  • Секретар РНБО Турчинов повідомив про розгортання системи глушіння сигналу аналогових і цифрових російських телеканалів у зоні проведення антитерористичної операції. Він заявив, що після припинення мовлення аналогових каналів їх частоти можуть зайняти російські пропагандистські телеканали, тому блокування здійснюватиметься вздовж усього державного кордону з Росією.

Україна й світ

  • Військовий комітет НАТО вперше в історії провів засідання в Києві. Було обговорено ситуацію на Донбасі та стратегічні питання військової співпраці з Україною.
  • Росія пригрозила жорсткими заходами у разі відмови України у виїзді членам екіпажу риболовецького судна "Норд", які мають подвійне громадянство. Українська міграційна служба вимагає підтвердження їх українського громадянства, однак двом жителям Криму із числа членів екіпажу вдалося вилетіти з України до Білорусі за документами, що видало консульство у Харкові. Судно "Норд" було затримано на початку квітня в українських територіальних водах Азовського моря.
  • Колишній міністр закордонних справ Німеччини Габріель вважає введення миротворчої місії ООН на Донбас виходом із глухого куту мінських "угод". На його думку, виконання політичної частини домовленостей неможливо без установлення перемир'я та відведення озброєнь. Крім того, він вважає за необхідне поступове ослаблення західних санкцій проти Росії як "морквини" для стимулювання президента Путіна до врегулювання в регіоні.

Тренди

  • Утеклий депутат Онищенко в ефірі телеканалу NewsOne продемонстрував записи, на яких він обговорює подробиці про закриття кримінальних справ проти колишнього міністра екології Злочевського з особою, голос якої схожий на голос президента Порошенка. НАБУ заявило про готовність розслідування цієї справи за умови отримання оригіналів записів. Більшість українських ЗМІ не прокоментували цей виступ, який в інших країнах міг стати приводом для проведення розслідування та імпічменту вищої посадової особи. Лідер "Народного фронту" Яценюк назвав "плівки Онищенка" продовженням "брудної і цинічною кампанії" проти нього та очолюваної ним партії. Адміністрація президента Порошенка заявила, що "фейки не вимагають коментарів".


No comments:

Post a Comment