January 08, 2018

07.01.2018: Нацполіція розслідує вбивство Нозрдовскої "без підтримки громадськості"

Нацполіція розслідує вбивство Нозрдовскої "без підтримки громадськості"
Нацполіція розслідує вбивство Нозрдовскої "без підтримки громадськості"

Головні події і теми доби 07.01.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж
  • Нацполіція розслідує вбивство Нозрдовскої "без підтримки громадськості".
  • 2017 року громадянство отримали 957 осіб, втратили або позбавлені – 5168.
В Україні
  • Заступник начальника Нацполіціі Аброськін стверджує, що розслідування вбивства правозахисниці Ноздровскої "просувається без будь-якої підтримки громадськості".
Війна
  • За повідомленням штабу антитерористичної операції, за попередню добу було тільки одне порушення режиму припинення вогню окупаційними військами – обстріляні зі стрілецької зброї і мінометів позиції української армії під Верхньоторецьким у районі траси Донецьк-Горлівка. Українська армія у відповідь вогонь не відкривала. За офіційними даними, у Луганській області дістав поранень військовослужбовець, проте волонтери повідомили про загибель ще одного військового від кульового поранення.
Україна й світ
  • Росія загрожує виходом зі Світової організації торгівлі в разі задоволення позову ЄС про стягнення €1,39 млрд у рік за обмеження імпорту європейської свинини.
Тренди

  • Адміністрація президента повідомила, що Порошенко минулого року надав українське громадянство 957 особам, втратили громадянство – 5168 осіб. Серед тих, чиє громадянство припинено, колишній президент Грузії, лідер "Руху нових сил" Саакашвілі, який оскаржить президентський указ в касаційному суді. Велика Британія не розглядає можливості введення безвізового режиму з Україною через непрозору процедуру надання громадянства. Зокрема, кілеру, що намагався вбити чеченських добровольців Окуеву та Осмаєва, Порошенко надав громадянство 2016 року. У той самий час, практичних ніхто із добровольців, що воювали на Донбасі, не тільки не зміг отримати громадянства, але деяким навіть не подовжено дозвіл на проживання.

No comments:

Post a Comment