December 31, 2017

30.12.2017: Набув чинності бюджет на 2018 рік

Набув чинності бюджет на 2018 рік
Набув чинності бюджет на 2018 рік

Головні події і теми доби 30.12.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж
  • Набув чинності бюджет на 2018 рік.
  • У Харкові наркоман захопив заручників у відділенні Укрпошти.
  • Із 31 грудня запроваджено безвізовий режим з ОАЕ.
  • Аваков, Яценюк і Княжицький продали телеканал "Еспрессо" олігарху Жеваго.
В Україні
  • Президент Порошенко підписав закони про бюджет, про зміни до Бюджетного та Податкового кодексів і про подовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення.
  • Закон про бюджет на 2018 рік оприлюднений і набув чинності.
  • Колишній прем'єр-міністр Яценюк, дружина міністра внутрішніх справ Авакова й дружина депутата Княжицького продали свої частки в телеканалі "Еспрессо" сину олігарха Жеваго. Експерти вважають, що покупка каналу сталася напередодні парламентських і президентських виборів і не виключають, що Жеваго підтримуватиме главу партії "Батьківщина" Тимошенко.
  • Держстат повідомив про зростання в листопаді майже на 30 % заборгованості населення з оплати опалення та гарячого водопостачання, яка досягла 9,6 млрд грн. При цьому заборгованість з інших комунальних послуг збільшилася незначно або залишилася на колишньому рівні.
  • У Харкові раніше судимий за злочини, пов'язані із наркотиками, захопив одне із відділень Укрпошти та 11 заручників, погрожуючи підірвати закріплений на ньому пристрій. Поліції вдалося штурмом взяти будівлю та звільнити заручників.
Київ
  • Мер Кличко пообіцяв 2018 року подати на обговорення громадськості генеральний план розвитку столиці.
Війна
  • Згідно з офіційними даними штабу антитерористичної операції, за минулу добу втрат серед українських військовослужбовців не було. Бойові дії велися на південній ділянці фронту в Донецькій області – від приморських селищ до околиць Волновахи.
Україна і світ
  • 31 грудня набуває чинності візова лібералізація з Об'єднаними арабськими Еміратами. Громадяни України з біометричними паспортами можуть перебувати на території ОАЕ без віз до 30 діб.
  • Згідно із прогнозом американського аналітичного центру "Стратфор", Україну 2018 року очікують протести й потрясіння у владі, які можуть призвести до дострокових виборів. При цьому аналітики впевнені у збереженні прозахідного курсу. Війна на Донбасі продовжиться, і чекати її закінчення не варто, хоча є певний прогрес у переговорах між США та Росією щодо введення миротворчих сил ООН на Донбас. США та інші західні партнери продовжать економічну та військову підтримку України. Росія нарощуватиме гібридну агресію проти України, можливі різні її вияви – від кібератак до замовних убивств. Крім того, РФ використовуватиме пропаганду та газову трубу задля роздмухування протиріч між країнами ЄС. Санкції проти Росії знято не буде, проте на їх розширення розраховувати не варто, оскільки між членами Євросоюзу із цього приводу точаться гарячі суперечки.
Тренди

  • Вища рада правосуддя звинуватила у брехні активістів, які нібито "зганьбили трьох суддів, що пройшли перевірку Вищої кваліфікаційної комісії і Вищої ради правосуддя". Адвокат Маселко стверджує, що троє суддів, призначених минулого тижня безстроково президентом Порошенком, ухвалювали незаконні рішення щодо активістів Автомайдану. Одна із суддів, Зелінська, відмовлялася визнавати, що приймала рішення про позбавлення водійських прав, однак активісти наполягають, що проти учасників автопробігів до "лігвища Януковича", а також проти тих, що допомагали захисникам Майдану, судді виносили рішення за різними статтями, що часто не були пов'язані із порушеннями правил дорожнього руху .

No comments:

Post a Comment