December 17, 2017

16.12.2017 :На Закарпатті – черговий паводок

На Закарпатті – черговий паводок
На Закарпатті – черговий паводок

Головні події і теми доби 16.12.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • На Закарпатті – черговий паводок.
  • Саакашвілі написав листа Порошенко із пропозицією про примирення.

В Україні

  • На Закарпатті – черговий паводок, прорвано дамбу, підтоплено близько 1000 будинків. Головною причиною паводків, які посилюються із кожним роком, експерти називають нещадне вирубування карпатських лісів.
  • Прокуратура Автономної республіки Крим оголосила у розшук 75 колишніх депутатів Верховної Ради Криму, проти 56 із них справи вже направлено до суду.
  • Глава "Руху Нових сил" Саакашвілі написав лист президенту Порошенку із пропозицією про примирення в інтересах країни. Він анонсував проведення в неділю чергового "Маршу за імпічмент", у темах якого не згадується прізвище Порошенка, а критика адресується анонімній "владі". Одночасно Саакашвілі заявив про цілу низку вимог, за якими неможливо досягнути компромісу. Серед них – повне відсторонення олігархату від керівництва країною, невтручання до роботи НАБУ, відмова від корупційних схем і покарання осіб, що беруть у них участь, припинення політичних репресій, відставка генпрокурора, створення антикорупційних судів, механізму імпічменту та усунення бар'єрів для імпічменту.

Київ

  • Київпастранс планує підключити до кінця січня 2018 року безкоштовні точки доступу Wi-Fi у комунальному транспорті.

Війна

  • На Донбасі – знову загострення. Окупаційні війська посилили мінометні обстріли позицій української армії на ділянках фронту в районі Маріуполя, Волновахи, в околицях Донецька, Авдіївки, на Світлодарському виступі, у Попаснянському районі та вздовж траси "Бахмутка" у Луганській області. Обстріляно із мінометів населені пункти Гладосове й Травневе, зірвано ремонтні роботи на лінії електропередач, яка забезпечує їх електроенергією. За офіційними даними, поранено 4 військовослужбовців.
  • "Глава ДНР" Захарченко заявив, що поява миротворчих сил без його згоди неможлива. Він наполягає на тому, що навіть за введення миротворців вони будуть зобов'язані погоджувати свої пересування із керівництвом "республіки".

Україна й світ


  • Колишній посол США в Україні Тейлор вважає, що Росія розглядає варіанти поступового виходу із Донбасу, оскільки його утримання занадто дорого обходиться російському бюджету.

No comments:

Post a Comment