December 11, 2017

10.12.2017: У Києві відбувся багатотисячний марш за імпічмент Порошенка

У Києві відбувся багатотисячний марш за імпічмент Порошенка
У Києві відбувся багатотисячний марш за імпічмент Порошенка

Головні події і теми доби 10.12.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж
  • У Києві відбувся багатотисячний марш за імпічмент Порошенка. 
  • Під Львовом підірвано польський автобус. 
  • Холодницький підтвердив, що США підтримують САП і НАБУ.
В Україні
  • Кількість учасників маршів за імпічмент президента Порошенка зростає із кожним тижнем. Зі сцени мітингу було висунено 4 вимоги до Верховної Ради: прийняття законів про імпічмент, про Антикорупційний суд і нового виборчого кодексу, а також відставка генпрокурора Луценка. Поліція оцінила кількість учасників мітингу в 2,5 тис. чол. За оцінками незалежних спостерігачів, у ньому взяли участь понад 20 тис. чол. Активісти пройшли всім центром Києва – від парку Шевченка до Генпрокуратури. Дорогою вони заблокували магазин "Рошен", неподалік СІЗО СБУ, в якому утримується Саакашвілі. Підрозділи МВС перекрили рух на вулицях, якими йшла колона, проходи та проїзди до ізолятора було заблоковано.
  • Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький заявив після закінчення візиту до США, що Держдепартамент незадоволений конфліктом у правоохоронних органах України та повністю підтримує САП і НАБУ в їхній діяльності. США наполягають, що всі конфлікти між відомствами мають вирішуватися в правовому полі. Холодницький заявив, що співробітники ФБР присутні в НАБУ на законних підставах, на підставі меморандуму від 2016 року. Їх не включено до складу груп детективів, вони лише консультують співробітників і сприяють у виконанні міжнародних запитів.
  • Чиновники НБУ оцінили втрати торгового балансу України від блокади окупованих територій Донбасу в $1,8 млрд 2017 року, і в $0,5 млрд – 2018.
Війна
  • Ситуація на лінії фронту не змінюється. Обстріляно промзону Авдіївки, позиції українських військ в околицях Донецька, у районі Зайцевого, на Світлодарській дузі та вздовж траси "Бахмутка" в Луганській області. Унаслідок обстрілів поранено й травмовано 5 військовослужбовців. Місія ОБСЄ на підставі даних камер відеоспостереження спростувала твердження "влади ДНР" про обстріл українською армією непідконтрольної території із застосуванням фосфорних боєприпасів. Навпаки, зафіксовано мінометний обстріл Донецької фільтрувальної станції окупаційними військами.
Україна й світ
  • В околицях Львова на автостоянці підірвано пасажирський автобус із Польщі. Постраждалих немає. Міністр закордонних справ Клімкін назвав ці дії провокацією та спробою зірвати візит польського президента Дуди до Харкова. МЗС Польщі назвав інцидент "черговим антипольських актом". Польський посол в Україні Пекло заявив, що Україна перша ввела "чорні списки", не пустивши до України мера Перемишля та професора із Любліна.
-->

No comments:

Post a Comment