November 23, 2017

22.11.2017 : Порошенко підписав скандальні зміни до кодексів судочинства

Порошенко підписав скандальні зміни до кодексів судочинства
Порошенко підписав скандальні зміни до кодексів судочинства

Головні події і теми доби 22.11.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Порошенко підписав скандальні зміни до кодексів судочинства.
  • Інтерпол зняв із розшуку ще одного чиновника режиму Януковича.
  • За оцінками соціологів, у президентському рейтингу лідирують Порошенко та Тимошенко.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав скандальні поправки до кодексів судочинства, проти яких виступали експерти, слідчі Генпрокуратури та НАБУ.
  • Порошенко затвердив призначення Труби директором Державного бюро розслідувань.
  • Національна поліція підписала меморандум про співпрацю з компанією Microsoft у сфері інформаційної і кібербезпеки.
  • На Яворівський полігон прибули 250 військових інструкторів зі США, які проводитимуть заняття з українськими військовослужбовцями до серпня наступного року.
  • Державна фіскальна служба наполягає на скасуванні спрощеної системи оподаткування підприємців та єдиного податку.
  • Перед вихідними в США більшість продавців і покупців валюти поспішали закрити угоди в середу, що призвело до різкого підвищення попиту на валюту й суттєвого здешевлення гривні: 26,65 ₴/$ (+0,16 грн), 31,31 ₴/€ (+ 0,26 грн), 4,52 грн/10₽ (+0,06 грн). На ослаблення гривні вплинуло також збільшення залишків на кореспондентських рахунках банків за рахунок виплати відшкодування ПДВ експортерам. За оцінками учасників ринку, Нацбанк для підтримки гривні був змушений продати близько $20 млн за механізмом "запиту найкращого курсу" у уповноважених банків.

Київ

  • Мер Кличко підписав з китайською компанією China Pacific Construction Group угоду про будівництво гілки метро на масив Троєщина.

Війна

  • На Донбасі – без змін. Окупаційні війська не припиняють обстріли українських позицій і населених пунктів, незважаючи на "путч" у "Луганської республіці", що свідчить про керування бойовими діями із Росії. За офіційними даними, за попередню добу поранено й травмовано 3 українських військовослужбовців.
  • Росія відправила на Донбас черговий "гуманітарний конвой".

Україна й світ

  • Віце-прем'єр-міністр з євроінтеграції Климпуш-Цинцадзе заявила, що серед європейських країн Угорщина – єдина, яка не готова до діалогу щодо українського закону про освіту. За її словами, з Болгарією та Польщею вдалося досягти взаєморозуміння.
  • Держдепартамент США у відповідь на позасудове видворення українською владою громадян Грузії заявив, що Україна має утримуватися від дій, "які можуть виглядати політично вмотивованими".
  • Інтерпол зняв із розшуку ще одного чиновника режиму Януковича – колишнього главу Державного агентства лісових ресурсів Сівця, а також його дружину – громадянку РФ. Генпрокуратура звинувачує Сівця в отриманні хабарів і легалізації доходів, що отримані злочинним шляхом.

Тренди


  • Незважаючи на запевнення президента Порошенка, більшість політичних сил готуються до позачергових виборів. Під ці вибори президент і його оточення, як і 2014 року, готують громадську думку за допомогою "опитувань", які формують у суспільстві потрібні їм тренди. Згідно зі спільним опитуванням центру Разумкова, соціологічної групи "Рейтинг", Київського інституту соціології та Центру SOCIS, лідерами рейтингу на виборах до Верховної Ради названі партії Батьківщина (9,7 %), Блок Порошенка (9,4 %) та Опозиційний блок (6,4 %). Згідно із результатами, до парламенту також проходять Громадянська позиція, Радикальна партія, За життя, Самопоміч. Лідерами президентського рейтингу, за оцінками цих соцслужб, є Порошенко (16,1 %), Тимошенко (14,4 %) і співак Вакарчук (12,1 %). На думку політологів, влада практично визначилася із технічним кандидатом Порошенка для відбору голосів у Тимошенко – це Вакарчук.
  • Глава Нацагентства з питань запобігання корупції Корчак стверджує, що за результатами перевірки декларацій топ-чиновників фактів, за якими їх можна було б притягти до відповідальності, не виявлено, "однак робота з деклараціями ще не закінчена". Корчак назвала заяву колишньої співробітниці агентства Соломатіної про фальсифікації перевірки декларацій "хворими уявленнями якоїсь жінки".

No comments:

Post a Comment