November 07, 2017

06.11.2017: Прикордонника Колмогорова звільнено з-під варти

Прикордонника Колмогорова звільнено з-під варти
Прикордонника Колмогорова звільнено з-під варти

Головні події і теми доби 06.11.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Прикордонника Колмогорова звільнено з-під варти.
  • Ще один банк оголошено неплатоспроможним.
  • Утримувачі зобов'язань Приватбанку потребують їх дострокового погашення.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав закон про електронні довірчі послуги, за яким використання електронного підпису й печатки приведено у відповідність до законодавства ЄС. Крім того, визнаються сертифікати, видані іноземними видавцями й центрами, що має забезпечити розвиток транскордонної торгівлі.
  • Вищий спеціалізований суд звільнив з-під варти прикордонника Колмогорова, якого було засуджено до 13 років за застосування зброї на блокпосту під Маріуполем, що спричинило загибель пасажирки автівки, водій якої відмовився зупинитися. Справу відправлено на повторний розгляд до суду Маріуполя, який виніс вирок. Експерти вважають, що причиною засудження Колмогорова стали дії влади України, які не визнають факту війни на Донбасі. Товариші по службі й інші військовослужбовців заявили, що засудження Колмогорова спричинило б побоювання застосування зброї за подібних ситуацій.
  • Після опублікування даних "Paradise Papers" про офшорні юрисдикції компанія Нафтогаз оголосила про проведення внутрішнього розслідування діяльності одного із топ-менеджерів – члена правління "Укртрансгазу" Алексеєнку.
  • Прокуратура закрила розслідування про можливе ухилення від сплати податків депутатом від фракції "Відродження" Хомутинником.
  • Власники єврооблігацій на $375 млн націоналізованого Приватбанку потребують їх дострокового погашення.
  • НБУ визнав неплатоспроможним банк "Богуслав" через невиконання ним нормативів щодо докапіталізації.
  • Несподівано для учасників валютного ринку гривня зміцнилася: 26,86 ₴/$ (-0,11 грн), 31,12 ₴/€ (-0,31 грн), 4,60 грн/10₽ (-0,02 грн). Причиною викиду на ринок великих партій валюти стало зниження залишків на кореспондентських рахунках банків, які були змушені продавати валюту для поповнення гривневої позиції. За оцінками банкірів, Нацбанк купив у ході торгів близько $40 млн за "механізмом запиту кращого курсу" в уповноважених банків. Більшість експертів вважають, що вже у вівторок відбудеться відкат, і в середньостроковій перспективі гривня дешевшатиме через постійний високий попит на валюту з боку імпортерів енергоресурсів і споживчих товарів.

Війна

  • Протягом усієї доби окупаційні війська не припиняли обстріли позицій української армії. В околицях Маріуполя, у районі траси Донецьк–Горлівка і в Трьохізбенці українські війська потрапили під мінометний обстріл. За офіційними даними, втрат серед українських військовослужбовців немає.

Україна й світ

  • На думку спецпредставника Держдепартаменту США з врегулювання в Україні Волкера, у Росії є два варіанти завершення конфлікту – виведення військ і введення миротворчих сил ООН на окуповану територію, або "заморожування", за типом Південної Осетії і Придністров'я. Волкер не виключив, що президент Путін може піти на другий варіант, незважаючи на великі витрати з утримання "республік".

Тренди


  • У Полтавській області вчинено спробу силового захоплення сільгосппідприємства "Оржицьке". Місцеві жителі відбили напад, частину "тітушок", найнятих рейдерами, затримано. Експерти вказують, що за останні роки почастішали випадки захоплень підприємств із застосуванням Госгеокадастру, у базі якого відсутні договори про оренду землі, укладені раніше від 1999 року. Це дозволяє рейдерам почати оформлення землі на себе через відсутність офіційної інформації про власника. Почастішали також випадки незаконного переоформлення нотаріусами прав на частки в компаніях і призначення "своїх" директорів, які вже "офіційно", за підтримки співробітників МВС, захоплюють активи та майно активних підприємств.

No comments:

Post a Comment