November 05, 2017

04.11.2017: Поліція і співробітники військкоматів провели рейд нічними клубами Львова

Поліція і співробітники військкоматів провели рейд нічними клубами Львова
Поліція і співробітники військкоматів провели рейд нічними клубами Львова

Головні події і теми доби 04.11.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Поліція і співробітники військкоматів провели рейд нічними клубами Львова.
  • Саакашвілі заплатив штраф за незаконний перетин кордону.
  • Закон "про реінтеграцію Донбасу" може бути проголосований уже за тиждень.

В Україні

  • У Львові поліцейські разом зі співробітниками військкоматів провели рейд нічними клубами для виявлення молодих людей, які ухиляються від служби в армії. Голова Львівської обласної державної адміністрації Синютка схвалив дії поліції і військових і не вбачає в них порушень. Глава Нацполіціі Князєв спробував спростувати факт участі співробітників МВС у проведенні облав. Львівська поліція стверджує, що прибула в один із нічних клубів за викликом співробітників військкомату та військової прокуратури. Прес-офіцер ЗСУ заявив, що співробітники військкоматів не мають повноважень щодо проведення рейдів і не виключив, що такий рейд у Львові є ініціативою місцевої влади.
  • Представник президента у Верховній Раді, член фракції "Блоку Порошенка" Луценко повідомила, що закон "про реінтеграцію Донбасу", до якого зареєстровано понад 2000 поправок, може бути винесений на голосування 13-19 листопада.
  • Адвокат лідера "Руху нових сил" Саакашвілі повідомив, що його підзахисний сплатив штраф 3400 грн за незаконний перетин кордону.

Війна

  • Унаслідок бойових дій на Донбасі, за офіційними даними, дістав бойової травми український військовослужбовець. Окупаційні війська здійснюють провокаційні обстріли позицій української армії уздовж усієї лінії фронту, у тому числі із мінометів і БМП. У ніч на 4 листопада знов було піддано обстрілам Донецьку фільтрувальну станцію, що забезпечує водою населені пункти по обидві боки лінії фронту, де проживають сотні тисяч людей.

Україна й світ


  • Президент Трамп має намір зустрітися з президентом РФ Путіним під час саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у В'єтнамі на початку листопада для обговорення питань щодо Північної Кореї, Сирії та України.
  • Прес-служба президента Порошенка повідомила про переговори із держсекретарем США Тіллерсоном щодо введенню миротворців на окуповану територію Донбасу, включаючи державний кордон із Росією. Спецпредставник Держдепартаменту щодо врегулювання на Донбасі Волкер повідомив, що США запропонували Україні не вносити власну резолюцію про введення миротворчої місії ООН, а спробувати провести дискусію про принципи такої місії з європейськими партнерами - членами Ради Безпеки ООН і спробувати домовитися з Росією. Волкер має намір зустрітися 13 листопада із помічником президента РФ Сурковим в Белграді та продовжити обговорення введення миротворчих сил на Донбас.

No comments:

Post a Comment