August 28, 2017

26.08.2017: Росія перекрила Керченську протоку для будівництва моста

Росія перекрила Керченську протоку для будівництва моста
Росія перекрила Керченську протоку для будівництва моста

Головні події і теми доби 26.08.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Росія перекрила Керченську протоку для будівництва моста.
  • За попередню добу втрат серед військовослужбовців на Донбасі немає.

В Україні

  • Російський співак, член Держдуми РФ Кобзон, повідомив, що колишній український президент Янукович проживає в особняку у Підмосков'ї під охороною ФСБ.

Війна

  • За попередню добу втрат серед українських військовослужбовців на Донбасі немає. Бойовики вели провокаційні обстріли зі стрілецької зброї на кількох ділянках фронту.

Україна й світ


  • Російські окупанти перекрили Керченську протоку й почали монтаж арки моста. За оцінками експертів, після введення моста в експлуатацію майже половина суден, що прямують до українських портів Маріуполь і Бердянськ, не зможуть під ним пройти. Українська влада досі не подала до міжнародних судів з приводу цього будівництва жодного позову.
  • Спецпредставник Держдепартаменту США Волкер вважає, що війна в Україні шкодить російсько-американським відносинам. За його словами, Росія вже розплачується за це політично, проти неї введено санкції, однак вона зуміла пристосуватися до них. Волкер заявив, що відносини з РФ погіршуватимуться, якщо нічого не буде зроблено американською стороною, і підтвердив, що питання про надання летальної зброї Україні обговорюється. Рішення має ухвалити президент Трамп.

No comments:

Post a Comment