August 27, 2017

26.08.2017: Агентство Moody's підвищило кредитний рейтинг України

Агентство Moody's підвищило кредитний рейтинг України
Агентство Moody's підвищило кредитний рейтинг України

Головні події і теми доби 26.08.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Агентство Moody's підвищило кредитний рейтинг України.
  • У Києві відбувся 50-й всесвітній конгрес українців.

В Україні

  • У Києві відбувся 50-й всесвітній конгрес українців.
  • Агентство Moody's підвищило кредитний рейтинг України на один пункт і змінило прогноз розвитку подій зі "стабільного" на "позитивний". Решта найбільших агентств поки зберігає минулі оцінки. Незначне підвищення рейтингу пов'язане із великим зовнішнім боргом. Поліпшення рейтингу дозволить Україні полегшити доступ до міжнародних ринків капіталу та отримувати кредитні ресурси під менші відсотки.

Війна

  • За попередню добу втрат серед українських військовослужбовців на Донбасі немає. Бойовики ведуть провокаційні обстріли зі стрілецької зброї і гранатометів, фактів застосування важкої техніки не зафіксовано.
    Поблизу контрольного пункту в'їзду-виїзду на окуповану територію біля Новотроїцького внаслідок підриву вибухового пристрою поранено 2 жінок.

Україна й світ

  • Спецпредставник Держдепартаменту США щодо врегулювання в Україні Волкер виступив проти відновлення ядерної програми України. Він вважає відмову від ядерної зброї 1994 року "хорошим та правильним" рішенням, навіть незважаючи на окупацію Криму та війну на Донбасі. Волкер стверджує, що Україна не готова до вступу в НАТО, у свою чергу, країни Альянсу також не готові її прийняти, проте Україні слід продовжувати реформи армії для приведення її до стандартів НАТО.
  • Генеральний секретар НАТО заявив, що Росія перешкоджає належному міжнародному спостереженню за спільними російсько-білоруськими навчаннями. На думку Волкера, навчання змушують Захід готуватися до будь-якого сценарію розвитку подій, у тому числі, до військової агресії.

No comments:

Post a Comment