August 17, 2017

16.08.2017: Держпакет акцій "Донецькобленерго" продано Ахметову за стартовою ціною

Держпакет акцій "Донецькобленерго" продано Ахметову за стартовою ціною
Держпакет акцій "Донецькобленерго" продано Ахметову

Головні події і теми доби 16.08.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Держпакет акцій "Донецькобленерго" продано Ахметову за стартовою ціною.
  • Порушено кримінальну справу за відсутність публікації рішення суду про "гроші Януковича".
  • Київ залишився в останній десятці світових мегаполісів за якістю життя.

В Україні

  • Прем'єр-міністр Гройсман заявив, що основні положення урядових законів про зміну пенсійного законодавства, прийняті у першому читанні Верховною Радою в липні, можуть бути повністю змінені депутатськими поправками, а саму узгоджену з МВФ "пенсійну реформу" – зірвано.
  • Уповноважена Верховної Ради з прав людини Лутковська ініціювала порушення кримінальної справи за фактом відсутності публікації рішення Краматорського міського суду про конфіскацію "коштів сім'ї колишнього президента Януковича".
  • "Національна інвестиційна рада" під керівництвом колишнього голови адміністрації президента Ложкіна, створена у серпні минулого року указом Порошенка, не провела жодного засідання. Чиновники адміністрації стверджують, що на діяльність ради бюджетні кошти не виділялися.
  • Суд випустив під особисте зобов'язання на час розслідування главу Центру протидії корупції Шабуніна, якого прокуратура підозрює у завданні тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості псевдожурналісту, що провокував його.
  • Колишній президент Грузії Саакашвілі, позбавлений українського громадянства указом президента Порошенка, повідомив, що збирається повернутися до України 10 вересня. Він не виключає свого арешту та екстрадиції до Грузії, де проти нього порушено кримінальні справи.
  • Державний 25 % -й пакет акцій Донецькобленерго куплено за стартовою ціною компанією, що належить олігарху Ахметову, який також володіє рештою частки підприємства.
  • Укрзалізниця із жовтня планує підвищити майже на чверть тарифи на вантажні перевезення.
  • Податкова заборгованість Укрнафти перед бюджетом становить 13,2 млрд грн. Прес-служба компанії повідомила, що вона не зростає, а всі поточні податкові зобов'язання погашаються вчасно.
  • Міністр оборони Полторак заявив, що Генштаб передбачив заходи в разі вторгнення російських військ у ході проведення російсько-білоруських навчань Захід-2017. Полторак назвав навчання "недружнім кроком" і загрозою щодо України.
  • НБУ затвердив єдині правила застосування електронного підпису у банківській системі.
  • Курс гривні зміцнюється через продаж валютної виручки експортерами для виплат квартальних податків: 25,57 ₴/$ (-0,03 грн), 29,95 ₴/€ (-0,12 грн), 4,29 грн/10₽ (+0,02 грн). На зміцнення курсу впливає й затримка виплати відшкодування ПДВ, яка дозволила б експортерам притримати валюту.

Київ

  • Київ міцно закріпився в останній десятці рейтингу якості життя мегаполісів, проведеного The Economist. Другий рік поспіль він посідає 131 місце серед 140 міст та є найгіршим у Європі. За оцінкою видання, за останні п'ять років якість життя в Києві погіршився більш ніж на 20 % через "заворушення, економічну нестабільність та війну на Донбасі". Перше місце другий рік поспіль посідає Мельбурн, у лідерах – Відень, Ванкувер, Торонто та Калгарі.

Війна

  • Обстановка на фронті не змінюється. За офіційними даними, внаслідок обстрілів за попередню добу загинув 1 військовослужбовець, ще 4 – поранено. У Зайцевому під обстріл бойовиків потрапили мирні жителі та представники Міжнародного Червоного Хреста, які роздавали гуманітарну допомогу.

Україна і світ


  • Президент Порошенко доручив провести перевірку за матеріалами, опублікованими в The New York Times про нібито передані Україною Північній Кореї ракетні технології. Російські телефонні шахраї зателефонували директору підприємства Південмаш і, представившись секретарем РНБО Турчиновим, намагалися викликати його на одкровення про постачання до Північної Кореї. Турчинов порадив директору користуватися секретними урядовими каналами зв'язку. Експерт Елман, на якого посилалася The New York Times, заявив, що Україна разом зі США має провести розслідування, аби поставити крапку в цьому скандалі.

No comments:

Post a Comment