July 16, 2017

15.07.2017: Депутата Добкіна заарештовано

Депутата Добкіна заарештовано
Депутата Добкіна заарештовано

Головні події і теми доби 15.07.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Депутата Добкіна заарештовано.
  • На Донбасі загинув ще один військовослужбовець.

В Україні

  • Суд заарештував на 60 діб із правом внесення застави в 50 млн грн депутата Добкіна, якого прокуратура підозрює у зловживанні службовим становищем з метою заволодіння земельними ділянками у Харкові.
  • Заарештовано 5 підозрюваних у розтраті державних коштів із керівництва Львівського бронетанкового заводу, включаючи директора підприємства.

Війна

  • За офіційними даними штабу антитерористичної операції, за попередню добу армія знову зазнала втрат: унаслідок підриву на міні загинув військовослужбовець, ще одного – поранено внаслідок обстрілу.
  • Правозахисники організації Human Right Watch отримали відомості, що український блогер Асєєв захоплений бойовиками та вимагають його негайної видачі.

Україна й світ

  • Представництво ЄС в Україні заявило, у відповідь на претензії українських і антикорупційних організацій, що президент Єврокомісії Юнкер не заперечую проти створення окремого антикорупційного суду. Він висловив спільну думку ЄС про необхідність інтенсифікації боротьби з корупцією в Україні, і йому не важливо, який саме орган виноситиме судові рішення. При цьому більшість українських експертів наполягають на тому, що Юнкер не володіє ситуацією в судовій системі України. Вони переконані, що президенту Порошенку й чиновникам його адміністрації вдалося переконати європейських політиків у припустимості такого рішення, за якого зберігається контроль влади над новою структурою.

Тренди

  • Більшість політологів та експертів у міжнародних відносинах звернули увагу на відсутність підсумкової декларації саміту Україна–ЄС, що завершився 13 липня, і вважають, що три європейські країни – Нідерланди, Франція та Німеччина принципово виступили проти включення до декларації пункту про європейську інтеграцію України, що включений до Угоди про асоціацію України з ЄС. Консультативний референдум у Нідерландах показав, що громадяни цієї країни проти розширення ЄС, і це було основною умовою ратифікації країною Угоди.

No comments:

Post a Comment