June 19, 2017

18.06.2017: "Марш рівності" ЛГБТ у Києві відбувся без серйозних правопорушень

"Марш рівності" ЛГБТ у Києві відбувся без серйозних правопорушень
"Марш рівності" ЛГБТ у Києві відбувся без серйозних правопорушень

Головні події і теми доби 18.06.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • "Марш рівності" ЛГБТ у Києві відбувся без серйозних правопорушень.
  • За перший тиждень "безвіза" у в'їзді до ЄС відмовлено всього 22 українцям.
  • Ernst & Young не підтверджує заяви чиновників НБУ про стан Приватбанку перед націоналізацією.

В Україні

  • Незважаючи на неоднозначне ставлення суспільства до людей із нетрадиційною сексуальною орієнтацією, у центрі Києва відбувся "марш рівності". Його охороняли понад 5 тис. поліціянтів. Сутичок і бійок не зафіксовано. Поліція затримала 6 осіб, в яких вилучено газові балончики, яйця та зеленку, за деякий час їх було відпущено.
  • Україна, незважаючи на блокаду ОРДЛО, за січень-травень 2017 року збільшила експорт електроенергії більш ніж на 40 %, порівняно із 2016 роком. Кабмін при цьому постійно подовжує режим надзвичайного стану в енергетиці.

Війна

  • Усією лінією фронту на Донбасі йшли бої місцевого значення. Унаслідок обстрілів поранено ще 6 українських військовослужбовців. Авдіївку знову обстріляно із танків.

Україна й світ

  • На виборах у Франції переконливу перемогу здобула президентська партія "Вперед, Франція". Явка була рекордно низькою – проголосувало всього близько 1/3 виборців.
  • Лоукост-авіакомпанія WizzAir запустила рейс до Берліна з аеропорту Львів.
  • На кордоні Польщі та Литви пройшли військові навчання, що імітували напад російських військ на країни Балтії.
  • За перший тиждень "безвізового режиму" кордон з ЄС перетнули 44 тис. українських громадян, із них 18 тис. – за біометричними паспортами. Зафіксовано всього 22 випадки відмови у в'їзді українцям на територію Євросоюзу.

Тренди

  • Львівська "сміттєва епопея" продовжується. Мерія повідомила, що у місті накопичилося понад 8,5 тис. т побутових відходів, які немає куди вивозити. Центральна влада показово відсторонилися від розв'язання проблеми, що вимагає не тільки дій міськради, а й взаємодії з обласним керівництвом та урядом, які повністю підпорядковані президенту та його оточенню та виконують їхні вказівки.
  • Аудиторська компанія Ernst & Young опублікувала звіт про діяльність Приватбанку, в якому  зазначено, що підтверджена сума інсайдерських кредитів, виданих компаніям, що пов'язані із засновниками, не перевищує 8,8 млрд грн. Це повністю суперечить твердженням глави НБУ Гонтаревої про те, що частка таких кредитів у портфелі банку становила 97-100 %. Компанія так і не змогла отримати впевнені аудиторські докази за жодним із тверджень чиновників НБУ, включаючи 155 млрд грн резервів, сформованих під знецінені кредити за підсумками 2016 року. Крім того, E&Y не змогла визначити, коли саме виникли зафіксовані збитки в сумі 150 млрд грн. Не сформовано також висновок про прибутки, збитки і навіть про рух грошових коштів.
  • Минулого тижня на РНБО у закритому режимі відбулося обговорення законопроекту "Про особливості державної політики з відновлення суверенітету над тимчасово окупованою територією Донецької і Луганської областей". У законопроекті територія ОРДЛО офіційно визнається окупованою, хоча агресора – Росію – прямо не названо. Судячи із заяв експертів, які взяли участь в обговоренні, у законопроекті зроблено спробу розширити повноваження влади у застосуванні Збройних сил, обмежені наразі рамками закону про боротьбу з тероризмом. Планується створення так званого оперативного штабу, очевидно, замість нелегітимного "штабу АТО", що створений 2014 року та досі діє поза українським  правовим полем.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment