May 30, 2017

29.05.2017: СБУ провела обшуки в українському "Яндексі"

СБУ провела обшуки в українському "Яндексі"
СБУ провела обшуки в українському "Яндексі"

Головні події і теми доби 29.05.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • СБУ провела обшуки в українському "Яндексі".
  • Партію "Народний Рух України" очолив депутат від Блоку Порошенка.
  • Французький президент допускає посилення санкцій проти РФ у разі ескалації військових дій на Донбасі.

В Україні

  • Президент Порошенко звільнив двох членів Національної комісії з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Відповідно до плану, членів комісії буде замінено протягом 18 місяців, останнім буде звільнено її главу Вовка, колишнього менеджера корпорації "Рошен", що належить президенту.
  • Порошенко звільнив заступника командувача Національної гвардії генерала Рудницького.
  • Віце-прем'єр-міністр Розенко заявив, що проект пенсійної реформи уряду потребує доопрацювання та громадського обговорення.
  • Партію "Народний Рух України" очолив депутат парламентської фракції Блоку Порошенка Кривенко, його заступником став також депутат від президентської партії.
  • Засідання суду у справі про державну зраду колишнього президента Януковича перенесено на 16 червня на прохання його адвоката. Захист Януковича виступив проти слухання справи у суді присяжних.
  • СБУ провела обшуки в офісах компанії Яндекс у Києві та Одесі в рамках розслідування справи про державну зраду. Прес-служба СБУ повідомила, що компанія незаконно збирала, накопичувала й передавала Росії персональні дані українських користувачів Інтернет.
  • Гривня дешевшає після зміцнення протягом попередніх трьох тижнів: 26,39 ₴/$ (+0,04 грн), 29,52 ₴/€ (+0,03 грн), 4,65 ₴/10₽ (-0,01 грн). У зв'язку зі святами у США, торги там у понеділок не проводилися, і деякі експортери вирішили притримати виручку.

Київ

  • Інженерні мережі Києва, як і багатьох інших міст країни, перебувають у жахливому стані. Під час проведення гідравлічних випробувань стався прорив труби магістральної теплової мережі, яка з 1979 року вичерпала свій ресурс експлуатації і потребує заміни. Фонтан води бив до висоти 7 поверху. На щастя, ніхто не постраждав.

Війна

  • За офіційними даними штабу антитерористичної операції за попередню добу у ході боїв на Донбасі поранено ще трьох українських військовослужбовців.

Україна й світ

  • У Парижі відбулися переговори президентів Франції Макрона та Росії Путіна. На спільній прес-конференції Макрон заявив, що санкції проти Росії буде посилено в разі ескалації військових дій на Донбасі та знову підтвердив намір провести "найближчими тижнями" зустріч глав держав "нормандської четвірки". Французький президент назвав російські видання Russia Today та Sputnik органами пропаганди.
  • Молдова оголосила російських дипломатів персонами нон грата.

Тренди

  • Заступник директора інституту соціології НАН України Головаха заявив, що у нинішніх умовах гібридної війни за сучасного рівня розвитку інформаційних технологій заборони соціальних мереж неефективні й чреваті негативними соціальними процесами. Замість нових заборон держава зобов'язана розробити власну стратегію пропаганди, а не обмежувати доступ своїх громадян до мережі Інтернет. Однак представники влади не бажають дослухатися до тверезих порад. Заступник голови Верховної Ради Геращенко вимагає заборони доступу українським користувачам також і до сайтів ОРДЛО.
  • Заступник голови Верховної Ради Геращенко стверджує, що для деокупації Донбасу потрібно ввести міжнародну миротворчу місію, яка проведе демілітаризацію ОРДЛО. Міністр закордонних справ Клімкін заявив, що присутність місії ОБСЄ на Донбасі сприяє припиненню російської агресії. Глава Верховної Ради Парубій вважає НАТО єдиною організацією, здатною зупинити Росію. Але жоден з українських політиків не говорить про те, що іноземні війська ніколи не звільнятимуть українську територію. Уся відповідальність за відновлення територіальної цілісності країни за Конституцією лежить на її Збройних силах.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment