May 09, 2017

08.05.2017: У Києві відбулася акція "Перша хвилина миру"

У Києві відбулася акція "Перша хвилина миру"
У Києві відбулася акція "Перша хвилина миру"

Головні події і теми доби 08.05.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Києві відбулася акція "Перша хвилина миру" за участі Порошенка.
  • Ситуація на Донбасі перед "парадом перемоги" в ОРДЛО знову загострилася.
  • На ватажка "ДНР" Захарченка "скоєно замах" поблизу Саур-Могили.

В Україні

  • У Києві відбулась акція "Перша хвилина миру" за участі президента Порошенка, присвячена перемозі над фашистською Німеччиною. Президент закликав до активізації дій із врегулювання "конфлікту" на Донбасі в рамках "нормандського формату". Він сподівається, що європейські країни в червні ухвалять рішення про подовження санкцій проти Росії.

Війна

  • Обстановка на Донбасі продовжує ускладнюватися, бойовики ведуть обстріли та атаки всією лінією фронту. У зоні бойових дій підірвався на розтяжці та загинув військовослужбовець, 9 солдатів унаслідок обстрілів поранено.
    Під час обстрілу Мар'їнки поранено місцеву мешканку, під вогонь потрапили ще кілька населених пунктів поблизу лінії фронту.
    Під час проведення "урочистих заходів", організованих владою "ДНР" у районі Саур-Могили, на шляху проходження кортежу "президента ДНР" Захарченка прогримів вибух, зафіксований російськими пропагандистськими ЗМІ. Захарченко та російська влада звинуватили у "теракті" "українську диверсійну групу".

Україна й світ

  • Канцлер Німеччини Меркель поінформувала президента Порошенко про результати переговорів із президентом РФ Путіним щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Порошенко назвав порушенням мінських домовленостей намір "бойовиків" провести демонстрацію військової техніки під виглядом "парадів перемоги".
  • У Криму окупаційна влада провела обшук у голови Меджлісу Судака, затримала та вивезла його сина до Краснодарського краю. Лідер кримських татар Чубаров закликав їх вийти на спільну молитву 18 травня, у день річниці депортації, незважаючи на заборону російської влади.
  • На 10 травня у Вашингтоні заплановано переговори держсекретаря США Тіллерсона та міністра закордонних справ РФ Лаврова, на яких одним з основних питань буде ситуація в Україні.

Тренди


  • Онлайн-видання Каменського (колишній Дніпродзержинськ) опублікувало повідомлення із посиланням на депутата від Опозиційного блоку Вілкула про перехід найбільшого містоутворюючого підприємства Дніпровський меткобінат під контроль холдинга "Метінвест", яким володіє олігарх Ахметов. Підприємство за документами належить концерну "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), який контролює російський банк "ВТБ". Після "захоплення" "бойовиками ЛНР" Алчевського металургійного комбінату, що належить ІСД, а також Алчевського коксохімзаводу та введення українською владою режиму транспортної блокади ОРДЛО постачання коксу на Дніпровський комбінат припинилися, що спричинило його зупинку. Крім того, під "тимчасове управління" перейшов й Єнакіївський металургійний комбінат, що належить Ахметову.
    Менеджери ахметівського холдингу "Метінвест" з'явилися на Дніпровському меткомбінаті ще у квітні, після чого деякі експерти припустили, що Ахметов отримав комбінат у Кам'янському в обмін на Єнакіївський.

No comments:

Post a Comment