March 27, 2017

26.03.2017: Під Краматорськом розбився військовий вертоліт.

Під Краматорськом розбився військовий вертоліт.
Під Краматорськом розбився військовий вертоліт.

Головні події і теми доби 26.03.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Під Краматорськом розбився військовий вертоліт.
  • Пожежу на артилерійському складі у Балаклії "практично ліквідовано".
  • Ще 3 військовослужбовців загинули на Донбасі під час обстрілів.

В Україні

  • Суд скасував рішення Кабінету міністрів про відмову в передаванні частки в угоді про розподіл продукції Юзівської газоносної площі компанії Yuzgaz B.V. Уряд не погодив інвестиційну програму компанії, але оформив висновок не розпорядженням, а протокольним рішенням, що дозволило Yuzgaz B.V. оскаржити ці дії у суді.
  • Під Дніпром знов затримано вантажівки зі львівським сміттям.

Війна

  • Армія продовжує зазнавати важких втрат. Унаслідок обстрілів під Авдіївкою загинули 3 військовослужбовців. За попередню добу на різних ділянках фронту поранено 8 осіб. Поблизу Краматорська розбився військовий вертоліт МІ-2, загинули 3 члени екіпажу та 2 пасажири. Попередньою причиною катастрофи названо зіткнення з лінією електропередач. Житлові квартали Авдіївки знов потрапили під потужний обстріл бойовиків із мобільних ракетних установок Град-П. Позиції українських військ піддалися обстрілам із важкої артилерії у населених пунктах в околицях Маріуполя, на Світлодарському виступі та в Попаснянському районі. Бойовики повсюдно застосовують міномети, танки та БМП.
  • Міністерство оборони повідомило, що пожежу на військових складах в Балаклії "практично загасили, залишився тільки один осередок загоряння". Харківська облдержадміністрація заявила про завершення розмінування території, а також відновлення електропостачання в місті та навколишніх населених пунктах. Унаслідок вибухів пошкоджено більше 250 будинків та об'єктів інфраструктури.

Україна та світ

  • За попередніми даними, на парламентських виборах у Болгарії перемагає проєвропейська партія ГЕРБ. Соціалісти, що дотримують курс на поліпшення відносин з Росією, – на другому місці.
  • Міністр закордонних справ Канади Фріланд заявила, що анексію Криму Росією ніколи не буде визнано та засудила підтримку РФ "сепаратистів" на сході України.
  • Росією прокотилися "антикорупційні" мітинги. У Москві під час маніфестацій заарештовано близько 1000 осіб, включаючи лідера руху з боротьбі із корупцією Навального. Спецслужби та поліція провели затримання активістів і в інших містах.
  • ОБСЄ засудила дії білоруських спецслужб, що розігнали демонстрації на "День Волі" у Мінську та інших містах.
  • Кандидат у президенти Франції, лідер ультраправої проросійської партії Ле Пен під час візиту до Москви заявила, що в разі перемоги на виборах візьме курс на вихід із єврозони, що, за її словами, не спричинить великих наслідків для економіки країни.
  • Російська влада звинуватила США в підриві "спільної боротьби з тероризмом" після введення санкцій проти російських підприємств військово-промислового комплексу, які постачали продукцію до Сирії, Ірану та Північної Кореї.

Тренди

  • У Будапешті відбувся з'їзд угорців Карпатського регіону. Вищі посадові особи Угорщини заявили на з'їзді про "потужну підтримку" угорської діаспори у сусідніх країнах. Із урахуванням наявності великої угорської громади у Закарпатті така політика викликає серйозну стурбованість української влади та експертів, оскільки може спричинити зростання сепаратистських настроїв у регіоні. Більшість угорців цього регіону мають друге угорське громадянство, що законодавчо заборонено в Україні, однак відповідальність за це не передбачено. Посла Угорщини було викликано до МЗС України для пояснень з приводу заяв угорського керівництва про створення автономій у сусідніх країнах.

No comments:

Post a Comment