March 13, 2017

12.03.2017: Поліцію Донбасу переведено на посилений режим несення служби

Поліцію Донбасу переведено на посилений режим несення служби
Поліцію Донбасу переведено на посилений режим несення служби

Головні події і теми доби 12.03.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Поліцію Донбасу переведено на посилений режим несення служби.
  • Вища рада правосуддя вперше дозволила арешт судді.
  • У Львівській області осквернено пам'ятник польським солдатам.

В Україні

  • Вища рада правосуддя задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про взяття під варту судді Бобковского за звинуваченням у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.
  • Захист голови Державної фіскальной служби Насірова не збирається вносити заставу у розмірі 100 млн грн, незважаючи на те, що їх підзахисний – "забезпечена людина". За словами адвокатів, розслідування триватиме протягом щонайменше 4 місяців. Глава Спеціальної антикорупційної прокуратури Холодницький має намір передати справу до суду за 2 місяці.
  • У Львівській області осквернено пам'ятник загиблим польським військовослужбовцям. Львівська облдержадміністрація заявила, що за актами вандалізму стоїть "третя сторона, яка хоче розпалити національну ворожнечу".

Війна

  • У ході бойових дій на Донбасі за минулу добу поранено 5 військовослужбовців. Обстановка залишається напруженою, бойовики ведуть обстріли позицій українських військ усією лінією фронту. Авдіївка та Мар'їнка знову були обстріляні із танків, на промзону Авдіївки знову здійснено артналіт із застосуваням переносних ракетних установок Град-П (Партизан).

Україна й світ

  • Міністр внутрішніх справ ФРН де Мезьєр категорично заперечує проти проведення агітаційних заходів турецької влади на території Німеччини. Президент Туреччини Ердоган готує проведення референдуму, за результатами якого країна може перейти на президентську форму правління. Згідно з опитуваннями громадської думки, за прийняття змін до конституції голоси виборців усередині країни розділилися майже нарівно. Турецькі виборці за кордоном можуть перешкодити Ердогану отримати необмежену владу, тому прем'єр-міністр та інші чиновники намагаються проводити агітацію в країнах ЄС, де проживає багатомільйонна турецька діаспора. Проведення агітації турецькими властями заборонила й влада Нідерландів, що викликало миттєву негативну реакцію президента Ердогана, який пригрозив перервати з країною дипломатичні стосунки та закрити голландське посольство в Анкарі.
  • Прес-секретар президента РФ Пєсков заявив про відсутність прогресу у відносинах зі США. Він відкинув звинувачення у втручанні до виборів американського президента, назвавши такі дії спробою демонізації Росії.
  • Президент Молдови Додон має намір зміцнювати зв'язки із Росією, оскільки, за його словами, зближення з ЄС призвело до погіршення стосунків з РФ.

Тренди


  • Штаб антитерористичної операції заявив, що "на об'єктах інфраструктури Донецької і Луганської областей зросла загроза терактів. Поліцію областей переведено на посилений режим несення служби "через загострення ситуації на лінії розмежування" – на блокпостах буде посилено роботу з виявлення нелегальної зброї. Учасники транспортної блокади ОРДЛО вважають, що ці дії пов'язані зі спробою тиску на них і підготовкою до силового розгону "редутів". У Харківській області на станції Куп'янськ-Сортувальний адміністрація залізниці не дозволила учасникам блокади встановити ще один редут.
    Спроби блокування поставок вугілля із Росії пов'язані зі збільшенням його імпорту. За даними Державної фіскальної служби, обсяг імпорту вугілля із Росії за січень-лютий 2017 року у 2,1 рази перевищив значення аналогічного періоду минулого року ($247 млн ​​проти $171 млн 2016 року). Імпорт із РФ становить майже 70 % усіх поставок.
    Заступник глави Адміністрації президента Єлісєєв заявив, що блокада заважає ЄС прийняти рішення про введення нових точкових санкцій проти РФ. Він стверджує, що Євросоюз готовий ввести санкції проти російських компаній, що беруть участь у "націоналізації" українських підприємств на "неконтрольованій території", однак "потрібно щось вирішити із цієї блокадою".
    Влада України продовжує вести "звичайні економічні відносини" із невизнаними "республіками". Зокрема, відновлено подачу води на окуповану територію Луганської області після ремонту насосної станції, що дістала пошкоджень унаслідок обстрілів.
    У неділю у районі Кривого Рогу було затримано два сміттєвози. Ймовірно, президент Порошенко намагається таким чином впливати на мера Львова Садового – главу партії Самопоміч, аби той вплинув на депутатів своєї парламентської фракції, що беруть участь у транспортній блокаді ОРДЛО.

No comments:

Post a Comment