January 10, 2017

09.01.2017: Розенко має намір забезпечити виплату мінімальних зарплат

Розенко має намір забезпечити виплату мінімальних зарплат
Розенко має намір забезпечити виплату мінімальних зарплат

Головні події і теми доби 09.01.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Розенко має намір забезпечити виплату мінімальних зарплат.
  • За попередню добу на Донбасі поранено 5 військовослужбовців.
  • Туреччина продовжить співпрацю з Росією, але не визнає окупацію Криму.

В Україні

  • На посаду начальника Національної поліції подали документи 64 претенденти.
  • Віце-прем'єр-міністр Розенко стверджує, що в бюджетній сфері – освіті, медицині, соціальній сфері та культурі, – уряд не допустить переведення працівників на неповний робочий день і неповні ставки у зв'язку із підвищенням мінімальної зарплати до 3200 грн. Він повідомив, що під його керівництвом працюватиме міжвідомча комісія із забезпечення виконання рішень щодо підвищення рівня оплати праці та дотримання законодавства щодо підвищення мінімальної зарплати. При нарахуванні 3200 грн на руки працівники після стягування прибуткового податку та єдиного соціального внеску отримають лише 2700 грн.
  • Морози в Україні поступово відходять.

Війна

  • За попередню добу ситуація на фронті не змінилася. У ході обстрілів поранено 5 військовослужбовців. Бойовики обстріляли із РСЗВ "Град" село Сизе Станично-Луганського району Луганської області. Штаб антитерористичної операції зафіксував 46 випадків порушення режиму припинення вогню. Про долю зниклих добу тому військовослужбовців поки нічого не відомо.

Україна й світ

  • Речник уряду Німеччини Зайберт підтвердив стурбованість можливістю російських кібератак на державні сервери у ході передвиборної кампанії, а також маніпулюванням громадською думкою як у Німеччини, так і в сусідніх країн за допомогою ЗМІ.
  • Розвідка США прогнозує зростання ризику виникнення конфліктів як між країнами, так і всередині різних країн. Відомство передбачає, що протягом 5 років світ може знову скотитися до "холодної війни".
  • Міністр закордонних справ Туреччини Чавушоглу заявив, що позиція керівництва країни щодо конфліктів в Грузії та Україні, а також окупації Криму не переглядатиметься. При цьому він зазначив, що співпраця з Росією вкрай важлива для країни, вона розвиватиметься, у тому числі й з питання врегулювання ситуації у Сирії.

Тренди


  • "Довгі вихідні" у січні й травні завжди були та є проблемами для бізнесу. В Україні 11 офіційних вихідних, до них можуть додатися ще 5-8 днів у разі припадання свята на вихідний день і перенесення його на наступний понеділок. У США кількість вихідних днів становить від 7 до 10, у Великій Британії – 8. Довгі вихідні порушують робочий графік і збільшують податкове й зарплатне навантаження на бізнес. Обсяги виробництва та ділова активність в такі періоди падають, скорочується кількість робочих днів, при цьому обов'язкові виплати заробітної плати та податків зберігаються.

No comments:

Post a Comment