January 08, 2017

01.07.2017: До України прийшли сильні холоди

До України прийшли сильні холоди
До України прийшли сильні холоди

Головні події і теми доби 01.07.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • До України прийшли сильні холоди.
  • Чиновники "знайшли спосіб" отримати гроші за воду з "ЛНР".
  • Армія продовжує зазнавати втрат в умовах "перемир'я".

В Україні

  • Різдвяні морози та снігопади призвели до закриття доріг в Одеській, Миколаївській, Херсонській і Кіровоградській областях. Близько 100 населених пунктів залишилися без світла.
  • Печерський суд дозволив прокуратурі затримати колишнього президента Януковича, екс-міністра внутрішніх справ Захарченка та начальника київської міліції Коряка за участь у викраденні священика Драбинка – помічника митрополита УПЦ МП Володимира.

Війна

  • За минулу доб, за офіційними даними штабу антитерористичної операції, поранено 6 військовослужбовців. Атаку бойовиків під Авдіївкою в різдвяну ніч відбито, вони зазнали втрат. Обстріли позицій українських військ тривають уздовж усієї лінії фронту.
  • Депутат Савченко пообіцяла оприлюднити списки полонених і "заручників", які вона отримала під час переговорів із ватажками бойовиків "ЛНР" і "ДНР" у Мінську. Радник глави СБУ Тандіт вважає, що ці дії можуть зашкодити особам, яких утримують бойовики, і їхнім родинам. За його словами, СБУ проведе "роз'яснювальну бесіду" із Савченко про шкідливість таких дій.

Україна й світ

  • Федеральна служба захисту конституції Німеччини повідомила, що до атаки на сервери ОБСЄ причетні хакери з Росії.
  • Новообраний президент США Трамп визнав участь спецслужб РФ у кібератаці на сервери об'єктів інфраструктури й Демократичної партії, але стверджує, що це втручання не вплинуло на результати виборів.

Тренди

  • Міністерство у справах окупованих територій повідомило, що "ЛНР" сплатила частину боргу за поставлену на територію "республіки" воду. У розрахунках “задіяні підприємства, які зареєстровані на підконтрольній Уряду України території і здійснюють діяльність в межах українського правового поля”. Однак механізм сплати не пояснено, як і джерело походження грошей. Дії посадових осіб можуть бути кваліфіковані за ч.3 ст. 285-5 Кримінального кодексу (фінансування тероризму), крім того, вони спрямовані на легалізацію самопроголошених "республік". У жовтні частину боргу було погашено міжнародними гуманітарними організаціями.
  • Прем'єр-міністр Гройсман стверджує, що Кабмін розробляє механізм продажу землі, який буде винесено "на широке обговорення", і тільки після цього буде приймати рішення. У нинішніх умовах за мінімуму ціни на землю та за відсутності довіри до судової і банківській системи введення "ринку" призведе до скуповування та "віджиму" паїв, закріплення права власності на землю за великими агрохолдінгами – “латифундистами”, як відбулось із приватизацією державних підприємств в 90-х роках минулого століття.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment