January 02, 2017

01.01.2017: У містах України пройшли смолоскипні ходи на честь дня народження Cтепана Бандери

У містах України пройшли смолоскипні ходи на честь дня народження Cтепана Бандери
В Україні пройшли смолоскипні ходи на честь дня народження Бандери

Головні події і теми доби 01.01.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У містах України пройшли смолоскипні ходи на честь дня народження Бандери.
  • Депутат Пашинський прострелив ногу кривднику.
  • Із 1 січня знов підвищено ціни на тютюн та алкоголь.

В Україні

  • Українські патріоти відзначили день народження засновника ОУН Степана Бандери смолоскипними ходами у великих містах.
  • Із 1 січня зросли ціни на алкогольну й тютюнову продукцію.
  • Відповідно до змін до Податкового кодексу, скасовано спеціальний режим ПДВ для сільгоспвиробників, вони переходять на загальну систему оподаткування.
  • Набув чинності закон про бюджет на 2017 рік, відповідно до якого мінімальну заробітну плату встановлено ​​у розмірі 3200 грн. Виходячи із цієї цифри, розраховуються всі податки та збори. При цьому ставку 1-го (нижчого) тарифного розряду встановлено в розмірі 1600 грн. Прожитковий мінімум з 1 січня становить 1544 грн, для дітей до 6 років – 1355 грн, від 6 до 18 років – 1689 грн.

Війна

  • За інформацією штабу антитерористичної операції, у ході обстрілів за попередню добу поранено 3 військовослужбовців. Бойовики обстрілювали зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів позиції українських військ усією лінією фронту.
  • Представник України в гуманітарній підгрупі на переговорах в Мінську зі встановлення миру на Донбасі, заступник голови Верховної Ради Геращенко, вважає, що Росія не збирається виводити війська з окупованих "окремих районів Донецької і Луганської областей" (ОРДЛО). За її словами, російське керівництво зміцнює псевдодержавні структури "ДНР" і "ЛНР". Україна наполягає на скасуванні всіх попередніх виборів та усуненні цих "владних структур" перед проведенням місцевих виборів. Геращенко впевнена, що переговори про видачу заручників потрібно вести не з ватажками бойовиків, а з Росією.

Україна й світ

  • Під час теракту в Стамбулі, де в нічному клубі загинуло 39 осіб і кілька десятків – поранено, українські громадяни не постраждали.
  • Новий генеральний секретар ООН Гутерреш запропонував зробити 2017 роком миру й досягати компромісів у конфліктах шляхом переговорів.

Тренди


  • Депутат від Народного фронту Пашинський під час інциденту на дорозі прострелив ногу кривднику. Він повідомив, що вистрілив у відповідь на удар пляшкою по голові й спочатку зробив попереджувальний постріл у повітря. Поранений стверджує, що Пашинський першим почав погрожувати зброєю. На думку експертів, Пашинський із самого початку збирався використовувати зброю, на одязі потерпілого є сліди порохових газів, що могло спричинити смерть. Поліція всіляко намагається відбілити депутата. Громадські активісти зазначають, що якби на місці Пашинського виявився колишній учасник бойових дій, його було би негайно заарештовано за підозрою у перевищенні необхідної оборони.

No comments:

Post a Comment